Zorg

Zorgvastgoed


Mensen blijven langer thuis wonen en de zorg wordt steeds meer gedecentraliseerd. Dit heeft gevolgen voor het zorgvastgoed. Verzorgingshuizen sluiten de deuren, de levensloopbestendigheid van de woning wordt belangrijker en marktpartijen zien nieuwe kansen op de zorgvastgoedmarkt.

Het Kadaster biedt overheden, marktpartijen en kennisinstellingen inzicht bij het maken van keuzes en het invullen van beleid. 

Levensloopbestendig wonen


Grafisch kaartje over levensloopbestendigheid woningen

Visualisatie levensloopbestendigheid woningen

Klantervaring gemeente Borsele


Voor 5 Zeeuwse gemeenten inventariseerde het Kadaster hoe levensloopbestendig het woningbestand is. De gemeente Borsele gebruikt de inventarisatie bij de uitvoering van het gemeentelijke woonbeleid. 
Lees de ervaring van de gemeente Borsele

Zorg op de kaart


Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en TNO ontwikkelden met data van het Kadaster de applicatie 'Zorg op de Kaart'. De app helpt bestuurders die verantwoordelijk zijn voor het zorgaanbod in de regio. 
Meer over 'Zorg op de kaart'

Vergrijzing op de Noord-Veluwe


In de gemeenten in de regio Noord-Veluwe stijgt in verhouding het aantal senioren dat een eigen woning bezit. Welke invloed heeft deze vergrijzing op de ontwikkelingen op de woningmarkt? Het Kadaster zocht het uit.
Lees meer over 'Vergrijzing op de woningmarkt'