Senioren op de woningmarkt

Senioren op de woningmarkt


De bevolking van Nederland vergrijst. Tegelijkertijd blijven ouderen langer zelfstandig wonen. Wat zijn de effecten hiervan in uw gemeente of regio?

Het Kadaster brengt de ontwikkelingen in beeld en ondersteunt beleidsbepalers bij het maken van keuzes in een veranderende woningmarkt. 

Wist u dat..


Infographic: 20 procent van de koopwoningen in Nederland is in het bezit van een 70-plusser

Webinar Senioren op de woningmarkt


Woningmarktexpert Paul de Vries en onderzoeker Martin Tillema geven op dinsdag 26 november van 9.30-10.00 uur de webinar Senioren op de woningmarkt. 

De toename van de groep senioren die de komende jaren wil of moet verhuizen is enorm. Doorstroming van deze groep naar een voor hun geschikte woning is één van de grote uitdagingen van de huidige huizenmarkt.

Meer informatie en aanmelden

Vergrijzing op de Noord-Veluwe


In de gemeenten in de regio Noord-Veluwe stijgt in verhouding het aantal senioren dat een eigen woning bezit. Welke invloed heeft deze vergrijzing op de ontwikkelingen op de woningmarkt? Het Kadaster zocht het uit.
Lees meer

Artikel 'Grijs te honkvast'


Het woningbezit onder 70-plussers is het grootst in 'rijkeluisgemeenten' langs de kust en in het Gooi, en in krimpgebieden. Dat blijkt uit een analyse die het Kadaster uitvoerde voor Binnenlands Bestuur.
Naar het artikel van Binnenlands Bestuur

Onderzoek verhuiswensen ouderen


Van alle senioren in een koopwoning wil 6,6% verhuizen, maar dat lukt maar 2,3%. In Utrecht komen de verhuiswensen het meest uit, in Drenthe het minst. Reden? Het is moeilijk een geschikte seniorenwoning te vinden.
Lees meer over het onderzoek