RDinfo

Informatie over RD-coördinaatpunten is beschikbaar als open data: de gegevens zijn voor iedereen kosteloos toegankelijk. Gegevens van actuele RD-punten kunt u inzien via de pagina RDinfo.

Ook kunt u gebruik maken van de geodatasets op de website van Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK).

Datasets in PDOK

In PDOK vindt u de geodatasets 'RDinfo-punten' en 'RDinfo-stations'. Beide datasets zijn beschikbaar als Web Mapping Service (WMS) en als Web Feature Service (WFS). RDinfo-punten bevat uitsluitend informatie over het object of het adres van het RD-punt. De set RDinfo-stations geeft de informatie van alle meetpunten die horen bij de verzameling van het RD-punt (meestal binnen een straal van ongeveer 200 meter). In deze laatste dataset vindt u informatie over de coördinaten van de stations. Ook geven we in het volgende document een beschrijving van de velden in de datasets in PDOK.

Vrijwel alle diensten in PDOK zijn voor iedereen kosteloos te gebruiken. Er is open source software beschikbaar waarmee iedereen met enige kennis van GIS eenvoudig kan experimenteren. Informatie over aansluiten, gebruik en dienstenniveaus vindt u op de website van PDOK.

Vragen? 

Voor al uw vragen over de Rijksdriehoeksmeting kunt u contact opnemen met de Klantenservice Rijksdriehoeksmeting.