Problematiek vakantieparken

In kaart brengen, plan van aanpak en actiepunten samen met provincie, gemeente, eigenaren en ondernemers

Strategie voor aanpak

Verwaarlozing, permanente bewoning en criminaliteit zijn helaas de dagelijkse realiteit op sommige vakantieparken. Een probleem dat aangepakt moet worden. Maar hoe? Het Kadaster kan u helpen met het bepalen van een strategie voor de aanpak. Het eindresultaat: een vitaler vakantiepark, een bloeiende recreatiesector en een prettige woonomgeving.

Op weg naar vitaler vakantiepark

De realisatie van een vitaler vakantiepark verloopt in 3 stappen. Na het maken van een analyse, volgt een plan van aanpak en een uitvoeringsplan:

  1. Met een analyse brengen we de situatie op het vakantiepark in kaart. Daarbij betrekken we de provincie en gemeenten. We brengen daarna advies uit in een zogenaamde Gebiedsscan.
  2. Bij het plan van aanpak betrekken we de provincie, gemeente, eigenaren en ondernemers. Met elkaar bepalen we de strategie. Ook betrekken we betrokkenen en bewoners bij deze fase. Met hen voeren we keukentafelgesprekken. 
  3. Bedachte scenario’s worden verder uitgewerkt. Kavels kunnen geruild en geregistreerd worden bij het Kadaster. Hierna moet duidelijk zijn welke grond van wie is, wat we met de ruimte gaan doen en hoe dit bekostigd wordt. 

Interessant voor u?

Advies op maat

Wij hebben inzicht in vele ruimtelijke vraagstukken. Schakel ons in voor advies en ondersteuning en bij alles wat bij gebiedsontwikkeling komt kijken.

Meer informatie over advies op maat

Onderzoek in opdracht

Welke beleidsvraag u ook hebt over gebiedsontwikkeling, wij helpen u door onderzoek met een goede onderbouwing voor de keuzes die u moet maken voor dit beleid.

Meer informatie over onderzoek in opdracht

Succesverhaal: 2e leven resort Haamstede, mogelijk voorbeeld Veluwe

Bij een deel van de vakantieparken in Nederland ligt verloedering op de loer. Dat was ook het geval op Resort Haamstede in Zeeland. Met grootschalige kavelruil is dit park klaargestoomd voor de toekomst. Een voorbeeld voor de Veluwe? Lees meer

Webinar over wat we voor u kunnen betekenen

Bekijk onze webinar (25 minuten) over dit onderwerp. Een Kadaster-projectmanager vertelt wat wij voor u kan betekenen voor een bloeiende recreatiesector en een prettige woonomgeving.

De video van de webinar heeft geen ondertiteling. Kunt u daarom de film niet bekijken? Dan kunt u voor uitleg contact met ons opnemen. Dat kan via telefoon 088-183 47 00 of maak online een afspraak via ons contactformulier.