Leegstand aanpakken

Met onafhankelijke begeleiding komen gemeente en eigenaren tot een compacte, aantrekkelijke binnenstad

Stadscentrum weer aantrekkelijk maken

Om het stadscentrum weer aantrekkelijk te maken voor het winkelend publiek zit de oplossing in het compacter maken van de binnenstad. De volgende vraag is dan: hoe pak je dat aan? Regie door de gemeente is lastig, omdat deze zelf ook partij is. Het Kadaster kan dan uitkomst bieden.

Samenwerking gemeente en eigenaren

Een goede samenwerking tussen vastgoedeigenaren en gemeente is essentieel bij het compacter maken van binnensteden. Alle eigenaren dragen bij aan het proces en denken mee over de gewenste situatie. Dit zorgt voor energie, enthousiasme, vernieuwende inzichten en mogelijkheden. Met de nodige onafhankelijke begeleiding van het Kadaster heeft deze samenwerking een grote kans van slagen.

Interessant voor u?

Advies op maat

Wij hebben inzicht in vele ruimtelijke vraagstukken. Schakel ons in voor advies en ondersteuning en bij alles wat bij gebiedsontwikkeling komt kijken.

Meer informatie over advies op maat

Onderzoek in opdracht

Welke beleidsvraag u ook hebt over gebiedsontwikkeling, wij helpen u door onderzoek met een goede onderbouwing voor de keuzes die u moet maken voor dit beleid.

Meer informatie over onderzoek in opdracht

Simulatiespel

Een tool die helpt de inbreng en samenwerking van eigenaren en gemeente te verbeteren bij de herinrichting van het winkelcentrum of een bedrijventerrein.

Meer informatie over Kadaster-simulatiespel

Succesverhaal: samen de leegstand te lijf in binnenstad Bodegraven

Bodegraven deed er alles aan om de binnenstad aantrekkelijker te maken en de leegstand aan te pakken; een verkleind winkelgebied, kavelruil en ‘gevelsubsidies’. Goede samenwerking van alle partijen met het Kadaster als procesleider bleken daarin de sleutel tot succes. Lees meer

Video over aanpak leegstand

Bekijk het filmpje van het Kadaster, provincie Zuid-Holland en de Retailagenda over aanpak van leegstand.