KLIC-diensten voor netbeheerders

Welke diensten zijn er?

Beheren contactpersonen

Met de dienst 'Beheren contactpersonen' beheert u informatie van contactpersonen binnen uw organisatie. U kunt contactpersonen toevoegen, wijzigen of verwijderen. U kunt deze contactpersonen gebruiken binnen de administratieve gegevens van het belang, of als uitvalcontact.

Meer informatie vindt u in de 'Klantinstructie beheren contactpersonen'. 

Beheren belangen

Met de dienst 'Beheren belangen' geeft u aan binnen welk gebied in Nederland u kabels en/of leidingen beheert en u informatie levert. U noteert daarbij administratieve gegevens zoals naam, soort belang en contactpersonen. U kunt een nieuw belang toevoegen, wijzigen of verwijderen.

Als uw gebied wijzigt moet u uiterlijk 20 werkdagen vooraf de beheerpolygoon aanpassen zodat de informatie voor de grondroerder actueel is. De wijziging moet eerst goedgekeurd worden door een voor de dienst ‘Beoordelen belangen’ geautoriseerde gebruiker.

Meer informatie vindt u in de 'Klantinstructie beheren belangen'. 

Raadplegen belangen

Met de dienst 'Raadplegen belangen’ kunt u het belang alleen bekijken/raadplegen (u ziet de administratieve en geometrische kenmerken van een belang).

Meer informatie vindt u in de 'Klantinstructie raadplegen belangen'. 

Beoordelen belangen

Met de dienst 'Beoordelen belangen’ keurt u het nieuwe of gewijzigde belang goed, zodat de wijziging in productie gaat. U beoordeelt zowel het gebied als de administratieve gegevens van het belang.

Meer informatie vindt u in de 'Klantinstructie beoordelen belangen'.

Beheer communicatie

Met deze dienst raadpleegt u de communicatiegegevens zoals de url van de netbeheerder (de server waar de gegevens worden klaargezet) of de gegevens van het uitvalcontact (deze gegevens worden gebruikt als er problemen zijn met het berichtenverkeer tussen de netbeheerder en het Kadaster).

Wijzigen van de communicatiegegevens is tijdelijk niet mogelijk. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Klantenservice KLIC.

Diensten uitbesteden?

Netbeheerders kunnen ervoor kiezen 1 of meerdere diensten uit te laten voeren door een serviceprovider. Met de dienst 'autoriseren serviceprovider' kunt u 1 of meerdere serviceproviders selecteren en autorisaties voor diensten geven.

Meer informatie vindt u in de 'Klantinstructie autoriseren serviceprovider'.