Kadaster RSS Feeds Nieuws op homepage

Koopwoningen 7,5% duurder in februari

Bestaande koopwoningen waren in februari 7,5% duurder dan in februari 2018. Dit is de laagste prijsstijging na september 2017.

Rapport grondgebruik Flevoland aangeboden aan staatssecretaris

Een rapport over de ontwikkelingen in het grondgebruik in de provincie Flevoland is dinsdag 5 maart uitgereikt aan staatssecretaris Knops van het ministerie van Binnenlandse zaken en...

Koopwoningen bijna 9% duurder in januari

Bestaande koopwoningen waren in januari 8,7% duurder dan in januari 2018. De prijsstijging is iets groter dan in december 2018.

Uitnodiging congres Geboeid door stedelijke kavelruil

Houdt u zich bezig met gebiedsontwikkeling? En dan met name over stedelijk gebied? Kom 11 april naar het congres Geboeid door stedelijke kavelruil in Amersfoort.

Het Kadaster wint prijs beste API overheid

API van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) uitgeroepen tot beste API van de overheid.

Koopwoningen ruim 8% duurder in december

Bestaande koopwoningen waren in december 8,4% duurder dan in december 2017. In oktober en november waren de koopwoningen 9,0 en 9,5% duurder.

BAG met gouden API naar huis?

De API van de BAG (Basisadministratie Adressen en Gebouwen) is genomineerd voor het gouden API. Deze prijs voor de beste API van de overheid wordt 13 februari uitgereikt.

Uitkomsten regionale kennissessies over verduurzamen woningmarkt

Energie besparen en opwekken, woningen gasloos maken: welke plannen voor de woningmarkt zijn haalbaar? Het Kadaster brengt betrokken partijen samen om van elkaar te leren.

Dorine Burmanje vertrekt als voorzitter raad van bestuur

Dorine Burmanje beëindigt in de loop van dit jaar haar werkzaamheden als voorzitter raad van bestuur Kadaster.

Kadaster ondertekent Charter Diversiteit

Samen met vele andere werkgevers wil het Kadaster zich serieus inzetten voor meer diversiteit op de werkvloer. Met de ondertekening van de Charter Diversiteit tijdens een bijeenkomst van...

Nieuwe tarieven 2019 van kracht

De nieuwe tarieven die het Kadaster hanteert per 1 januari 2019 zijn van kracht. Het gaat hierbij om een algemene inflatiecorrectie van 2%.

Digitale topografische kaart geeft gemeente Amsterdam inzicht

Thematische kaarten geven in een oogopslag duidelijkheid. Als basis hiervoor gebruikt de gemeente Amsterdam actuele locatiegegevens uit TOP10NL.

Utrecht gaat voor gegevenskwaliteit adressen en gebouwen

Of het nu gaat om een snelle inzet van hulpdiensten of het achterhalen van asbesthoudende daken. Je moet kunnen vertrouwen op de juistheid van de gegevens van adressen en gebouwen.

Kadaster en CBS meten spanning op woningmarkt

Minder koopstarters, verkoopprijzen boven vraagprijs. Hoe gespannen is de woningmarkt? Kadaster en CBS onderzochten het voor het ministerie van BZK.

Tarieven per 1 januari 2019

Het Kadaster wijzigt per 1 januari 2019 zijn tarieven. Het gaat hierbij om een algemene inflatiecorrectie van 2%. Daarnaast verhogen en verlagen we een aantal specifieke tarieven.

Premier Rutte reikt eerste eigendomsbewijzen uit als resultaat werk Kadaster in Colombia

Het Kadaster helpt de Colombiaanse regering de landadministratie snel en efficiënt op te zetten. De eerste eigendomsbewijzen zijn uitgereikt aan boeren in het dorpje Los Mandarinos.

Kadaster.nl is vernieuwd

Onze website is vernieuwd. Om u als klant beter van dienst te kunnen zijn, is zakelijke en particuliere informatie vanaf nu gescheiden. Informatie voor particulieren blijft bereikbaar via...

Uitzonderlijke daling aantal woningverkopen

In september 2018 zijn er 16.449 woningen verkocht. Dat is 20,3% minder is dan in september 2017.