Kadaster RSS Feeds Nieuws op homepage

Voor wie is eHerkenning verplicht vanaf 1 april 2020?

Medewerkers die publiekrechtelijke beperkingen registreren in het nieuwe systeem Basisregistratie Kadaster-publiekrechtelijke beperkingen (BRK-PB), zijn verplicht om per 1 april 2020 met...

Nu ook luchtfoto's in Topotijdreis

Op de website topotijdreis.nl kunt u naast de nieuwste topografische kaart van 2019, nu ook luchtfoto’s bekijken. In een paar klikken ziet u hoe uw straat of buurt er vanboven uitziet.

Inloggen met eHerkenning op Mijn Kadaster

Vanaf vandaag bieden wij u naast de reguliere inlogmogelijkheid op Mijn Kadaster, ook eHerkenning aan als inlog voor Mijn Kadaster.

Coronavirus: dienstverlening Kadaster gewoon beschikbaar

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland heeft ook het Kadaster de nodige maatregelen getroffen, waarbij wij de richtlijnen van het RIVM opvolgen.

Koopwoningen 6,6% duurder in februari

Bestaande koopwoningen waren in februari 6,6% duurder dan in februari 2019. De prijsstijging is wat hoger dan in de voorgaande maand.

Workshop energietransitie: hoe data inzicht geven bij wijkaanpak

Op 15 juni verzorgt het Kadaster samen met de gemeente Den Helder een workshop op het Duurzaamheidscongres van Binnenlands Bestuur. Aanmelden kan nog!

Landinrichting als instrument voor duurzame gebiedsontwikkeling

Het project Saasveld-Gammelke laat dat zien door de ogen van provincie, de Grondcommissie, het Kadaster en een boer wiens bedrijf herplaatst is.

Koopwoningen 6,3% duurder in januari

Bestaande koopwoningen waren in januari 6,3% duurder dan in januari 2019. De prijsstijging is wat lager dan in de voorgaande maand. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande...

Vergrijzing drukt de woningprijzen

De sterke toename van het aantal 75-plussers heeft steeds meer effect op de ontwikkeling van de woningprijzen. Gemiddeld verkopen zij hun woning met verlies (in reële euro’s).

Cijfers agrarische grondmarkt 4e kwartaal 2019 bekend

Voor het 4e kwartaal van 2019 is de gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland uitgekomen op € 64.700 per ha.

Straten en wegen beter vindbaar maken

Belangrijke informatie over de straten en wegen wordt door gemeenten en Rijkswaterstaat samen verder verbeterd. Dat is onder meer belangrijk voor hulpdiensten.

Duurzaam Goeree winnaar jury-SKG Award 2019

De Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling (SKG) reikte dit jaar een jury award uit aan het project ‘Duurzaam Goeree’. Het Kadaster werkte hierin mee aan het bijzondere gebiedsprogramma ‘Noordrand’.

Nieuwe tarieven 2020 van kracht

De nieuwe tarieven die het Kadaster hanteert per 1 januari 2020 zijn van kracht. Het gaat hierbij om een verhoging van 5% bestaande uit een algemene verhoging van 2% en een verhoging van 3% in...

Tarieven per 1 januari 2020

Het Kadaster wijzigt per 1 januari 2020 zijn tarieven. Het gaat hierbij om een verhoging van 5% bestaande uit een algemene verhoging van 2% en een verhoging van 3% in verband met de loon- en...

Prijsontwikkeling particuliere koopwoningen maand november bekend

Bestaande koopwoningen waren in november 5,8% duurder dan in november 2018. De prijsstijging is lager dan in oktober. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande...

Ons verhaal in 2 minuten

Benieuwd wat het Kadaster doet? Bekijk ons verhaal in 2 minuten.

Koopwoningen ruim 6% duurder in oktober 2019

Bestaande koopwoningen waren in oktober 6,1% duurder dan in oktober 2018. De prijsstijging is hetzelfde als in september. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande...

Cijfers agrarische grondmarkt 3e kwartaal 2019 bekend

Voor het 3e kwartaal van 2019 is de gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland uitgekomen op € 62.200 per ha.