Kadaster RSS Feeds Nieuws op homepage

De Expertpool helpt u bij het maken van uw Regionale Energie Strategie (RES)

Hebt u hulp nodig bij het maken van uw Regionale Energie Strategie? Neem dan contact op met de Expertpool RES. Het Kadaster is een van de deelnemende partners.

Koopwoningen bijna 8% duurder in mei

Bestaande koopwoningen waren in mei 7,7% duurder dan in mei 2019. Deze prijsstijging is hoger dan in de voorgaande maanden.

Coronavirus: dienstverlening Kadaster gewoon beschikbaar

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland heeft ook het Kadaster de nodige maatregelen getroffen, waarbij wij de richtlijnen van het RIVM opvolgen.

Onderzoek naar de bekostiging van het Kadaster 

Als onderdeel van het Verantwoordingsonderzoek 2019 heeft de Algemene Rekenkamer onderzoek gedaan naar de bekostiging van het Kadaster. De laatste keer dat de Algemene Rekenkamer hierover...

Koopwoningen ruim 7% duurder in april

Bestaande koopwoningen waren in april 7,3% duurder dan in april 2019.

Gebruiksgemak PDOK viewer verbeterd

Begin 2020 is het gebruiksgemak van de Publieke Dienstverlening Op de Kaart (PDOK) Viewer verbeterd. Hiermee komt PDOK tegemoet aan de wens van gebruikers om functionaliteiten uit de oude viewer...

Cijfers agrarische grondmarkt 1e kwartaal 2020 bekend

Voor het 1e kwartaal van 2020 is de gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland uitgekomen op € 64.400 per ha.

Belangrijke samenwerkingsovereenkomst met Colombiaanse kadaster

Belangrijke samenwerkingsovereenkomst met Colombiaanse kadaster. De overeenkomst draagt bij aan de ontwikkeling van een snel, transparant en multifunctioneel kadaster in Colombia.

Succesvolle kavelruil in Overijssel

Met de vrijwillige en planmatige kavelruil is in totaal 70 hectare grond van eigenaar gewisseld. De akte hiervoor is vandaag gepasseerd. Het Kadaster werkte samen met LTO Noord aan deze kavelruil...

Woningprijsstijging grootst in buurten met veel corporatiebezit

De leefbaarheid in buurten met veel corporatiebezit gaat achteruit. Dit constateerde AEDES, de branchevereniging van woningcorporaties. Verrassend genoeg stijgen de woningprijzen in deze buurten...

Workshop energietransitie: hoe data inzicht geven bij wijkaanpak

Op 29 oktober verzorgt het Kadaster samen met de gemeente Den Helder een workshop op het Duurzaamheidscongres van Binnenlands Bestuur. Aanmelden kan nog!

Koopwoningen 7% duurder in maart

Bestaande koopwoningen waren in maart 7% duurder dan in maart 2019. Deze prijsstijging is wat hoger dan in de voorgaande maanden.

Coronacrisis geeft kort schrikeffect op de woningmarkt

Woningkopers lijken in de dagen erna wel snel over hun schrik heen. Het aantal verkopen blijft nog redelijk gelijk.

Prijs nieuwbouwkoopwoning 7,4% hoger in 4e kwartaal 2019

In het vierde kwartaal van 2019 was de prijs van een nieuwbouwkoopwoning 7,4 procent hoger ten opzichte van een jaar eerder. Bestaande koopwoningen stegen in dezelfde periode gemiddeld 6,2 procent...

Alle bronhouders overgestapt op BAG 2.0

Op 7 april sloot de laatste bronhouder aan op BAG 2.0. Daar zijn we trots op en we bedanken de softwareleveranciers en bronhouders voor de geslaagde samenwerking!

Eerste gemeenten over naar nieuwe Wkpb

Coevorden en Vlaardingen, hebben hun publiekrechtelijke beperkingen ingeschreven in het Publiekrechtelijke Beperkingen binnen de Basisregistratie Kadaster (BRK-PB).

Voor wie is eHerkenning verplicht vanaf 1 april 2020?

Medewerkers die publiekrechtelijke beperkingen registreren in het nieuwe systeem Basisregistratie Kadaster-publiekrechtelijke beperkingen (BRK-PB), zijn verplicht om per 1 april 2020 met...

Nu ook luchtfoto's in Topotijdreis

Op de website topotijdreis.nl kunt u naast de nieuwste topografische kaart van 2019, nu ook luchtfoto’s bekijken. In een paar klikken ziet u hoe uw straat of buurt er vanboven uitziet.

Inloggen met eHerkenning op Mijn Kadaster

Vanaf vandaag bieden wij u naast de reguliere inlogmogelijkheid op Mijn Kadaster, ook eHerkenning aan als inlog voor Mijn Kadaster.

Koopwoningen 6,6% duurder in februari

Bestaande koopwoningen waren in februari 6,6% duurder dan in februari 2019. De prijsstijging is wat hoger dan in de voorgaande maand.