Beveiligingsupdate internetdiensten, werkt uw verbinding nog?

Beveiligingsupdate internetdiensten, werkt uw verbinding nog?

Op 18 november 2019 voeren wij een beveiligingsupdate uit op onze internetdiensten. We vragen u te testen of uw verbinding met het Kadaster na deze datum nog functioneert.

Wij maken voor de beveiliging van onze websites en diensten gebruik van HTTPS op basis van het TLS (Transport Layer Security protocol). Dit TLS-niveau verscherpen wij volgens de richtlijn van het Nationaal Cyber Security Centrum.

De nieuwe eisen worden 18 november 2019 doorgevoerd. De niveaus TLS 1.0 en 1.1 worden dan uitgeschakeld en alleen het nu al actieve TLS 1.2 niveau blijft bestaan met de voorgeschreven veilige cipher suites.

Voor alle Kadasterdiensten

De update treft alle diensten van het Kadaster. Wij vragen daarom alle gebruikers de verbinding te testen.

Test in 2 stappen

  • Stap 1 - Controleer uw software
    Neem contact op met uw IT-afdeling of softwareleverancier en vraag of uw applicaties kunnen werken met de nieuwste beveiligingseisen. Controleer of uw software het TLS 1.2 protocol ondersteunt en geschikt blijft voor gebruik van veilige cipher suites. Uw IT-afdeling kan gebruik maken van richtlijnen van het Nationaal Cyber Security Centrum. Bekijk de richtlijnen.
  • Stap 2 - Doe de browsertest
    Naast uw software-analyse, kunt u een browsertest uitvoeren op onze testomgeving. Naar de browsertest.

Contact

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice op 088-183 22 00. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur graag van dienst.