Terugmelding API nu beschikbaar

Terugmelding API nu beschikbaar

De nieuwe Terugmelding API is live. Hiermee kunnen vermeende fouten in de BAG, BRT en BGT direct worden gemeld. Ook kan de informatie uit deze meldingen worden opgevraagd.

Terugmelding API is live

Door de Terugmelding API in te bouwen in uw systeem, zijn vermeende fouten direct te melden aan de bronhouders van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG),  Basisregistratie Topografie (BRT) en Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Ook kunt u de openbare informatie uit deze terugmeldingen hiermee opvragen.

Applicatie registreren en API key aanvragen

Softwareontwikkelaars kunnen nu deze API inbouwen in eigen applicaties. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat zij de applicatie registreren en een API key aanvragen.

Registreren en API key aanvragen

Testen via de acceptatieomgeving

Voor testdoeleinden kunt u een API key aanvragen voor de acceptatie omgeving. Testen mag niet op de productie omgeving.

Documentatie over de terugmelding API

API benaderen

U kunt de API benaderen op: https://api.kadaster.nl/tms/v1/terugmeldingen

Terugmelden via BAG en Verbeter de kaart blijft mogelijk

Terugmeldingen die via de API gedaan worden, zijn ook in te zien via de BAG viewer (BAG) of Verbeter de Kaart (voor BGT en BRT). Uiteraard blijft het mogelijk om via deze kanalen een terugmelding te doen.

Ontwikkeling terugmeldsysteem en API gaat door

We zullen nog meer mogelijkheden ontwikkelen om meldingen te bevragen. Ook komt er een API waarmee bronhouders in hun eigen systemen de terugmeldingen kunnen beheren.

Vragen of wensen?

Meld uw wens of stel uw vraag op het Geoforum.