Kadaster RSS Feeds BAG

Helft gemeenten aangesloten op BAG 2.0

Na een recordweek begin november heeft nu al de helft van de gemeenten zich aangesloten op BAG 2.0. Deze aansluiting houdt een nieuwe release van de software in.

Maak kennis met Haal Centraal bij API-lab

Meer weten over de API’s op BRP, BRK en BAG? Feedback geven om de bruikbaarheid van de API’s te verbeteren? Kom dan naar het Haal Centraal API-Lab voor ontwikkelaars op dinsdag 10 december.

Tarieven per 1 januari 2020

Het Kadaster wijzigt per 1 januari 2020 zijn tarieven. Het gaat hierbij om een verhoging van 5% bestaande uit een algemene verhoging van 2% en een verhoging van 3% in verband met de loon- en...

Proefbestand BAG Extract 2018 beschikbaar

Vanaf nu is het proefbestand BAG Extract 2018 beschikbaar. Dit is ontwikkeld met de specificaties die vorig jaar november beschikbaar zijn gesteld.

Straten en wegen beter vindbaar maken

Belangrijke informatie over de straten en wegen wordt door gemeenten en Rijkswaterstaat samen verder verbeterd. Dat is onder meer belangrijk voor hulpdiensten.

Onderzoek Algemene Rekenkamer: Kadaster geeft ‘grip op gegevens’

Hebben burgers en bedrijven grip op hun eigen geregistreerde gegevens? De Algemene Rekenkamer voerde kort geleden opnieuw een onderzoek ‘Grip op gegevens’ uit. Het vorige stamt uit 2014. Het nieuwe...

Project koppeling Digimelding en Kadaster terugmeldsysteem

In het 1ste kwartaal van 2020 worden Digimelding en het Kadaster terugmeldsysteem aan elkaar gekoppeld. Door deze koppeling wordt het straks mogelijk om via Digimelding op de BGT en BRT terug te...

100e gemeente aangesloten op BAG 2.0

Op 1 juli 2018 is de gewijzigde wet BAG in werking getreden. Als een gevolg van de wetswijziging dienen de gemeenten voor 1 januari 2020 de BAG mutaties aan te bieden op de nieuwe BAG 2.0 omgeving....

Alle bouwjaren op interactieve 3D-kaart

De kaart ‘Building ages in the Netherlands’ (bouwjaren in Nederland) toont 3D panden gecategoriseerd op bouwjaar.

Terugmelding API nu beschikbaar

De nieuwe Terugmelding API is live. Hiermee kunnen vermeende fouten in de BAG, BRT en BGT direct worden gemeld. Ook kan de informatie uit deze meldingen worden opgevraagd.

Primeur gemeente Zuidplas: eerste succesvolle aansluiting op BAG 2.0

Gemeente Zuidplas heeft als eerste de technische migratie als onderdeel van het BAG 2.0 traject voltooid.

Kwaliteitskader BAG en Spelregels BAG 2.0 aangepast

Het Kwaliteitskader voor de BAG en de Spelregels voor de overgang naar BAG 2.0 zijn gewijzigd. De wijzigingen gaan in per 1 juli 2019.

Geslaagde BAG-WOZ studiedagen ‘Samen meten, samen weten’

De overgang naar gebruiksoppervlakte voor WOZ-taxaties was in april onderwerp van 4 succesvolle studiedagen voor BAG- en WOZ-beheerders.

Eerste gemeenten aangesloten op BAG 2.0

Iedere gemeente in Nederland kan zich nu aansluiten op de BAG 2.0-omgeving. De gemeente Zuidplas is als eerste aangesloten.

Webinar BAG Linked Data terugkijken

Hebt u altijd al willen weten wat linked data is? Of hoe u de BAG linked data kunt verwerken? Kijk dan onze webinar hierover terug.

Terugmelding API beschikbaar in acceptatie-omgeving

De terugmelding API is nu beschikbaar in de acceptatie-omgeving om uit te proberen. Via de API wordt het mogelijk om direct een terugmelding te doen op de BGT, BRT, BAG en KLIC (bèta).

Voor de BAG was 2018 uitdagend en succesvol

Voor de BAG was 2018 een spannend jaar met veel ontwikkelingen en verbroken records. U leest het in de jaarrapportage BAG BAO.

Het Kadaster wint prijs beste API overheid

API van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) uitgeroepen tot beste API van de overheid.

BAG met gouden API naar huis?

De API van de BAG (Basisadministratie Adressen en Gebouwen) is genomineerd voor het gouden API. Deze prijs voor de beste API van de overheid wordt 13 februari uitgereikt.

BAG 2.0: driekwart gemeenten ligt op schema

Vorig jaar november deden wij onderzoek onder bronhouders naar de voortgang van de implementatie van deze software voor BAG 2.0. Hier leest u de belangrijkste uitkomsten.