Gebiedsscan, bedrijventerrreinscan en warmtevisie woonwijken

Aanpak ondermijning en criminaliteit vakantieparken 

Bij een vakantiepark denk je al snel aan een zwembad, gezellige bungalows, natuur en fietsverhuur. Toch beschikken veel kleinschalige Nederlandse vakantieterreinen niet over deze faciliteiten. Deze parken worden niet recreatief gebruikt. Ondermijning en criminaliteit zijn daar de dagelijkse realiteit. Met een gebiedsscan op basis van data kan een strategie bepaald worden voor de aanpak van een of meerdere recreatieparken.

Lees ook het Terzake-artikel op Kadaster.nl: Hoe wil Harderwijk dat vakantieparken worden gebruikt? 

Toekomstbestendig bedrijventerrein in beeld

Om een strategische aanpak te bepalen voor toekomstbestendige bedrijventerreinen is een goede basis nodig. Waar is herstructurering mogelijk? Hoe is de versnippering van het eigendom in het gebied? Voor de energietransitie spelen bedrijventerreinen een belangrijke rol. Waar begin je mee op een terrein? Bij deze en andere vragen kan onze data inzicht bieden. 

Bekijk ook Voorbeelden succesvolle projecten stedelijk gebied

Verduurzaming woonwijk 

Wil je woningen verduurzamen, dan moet je eerst een beeld krijgen van de huidige situatie. Welke energielabels zijn er in een specifieke woonwijk? Hoe oud zijn de woningen? Is er genoeg ruimte op de daken? Welke kabels en leidingen kunnen gebruikt worden? Welke potentiële collectieve voorzieningen zijn er? Welke potentiële financieringsruimte is er? En er is nog veel meer informatie om tot een gemeentelijke warmtevisie te komen.  

Meer weten? 

Bij de aanpak van energietransitie en klimaatadaptatie zetten wij onze kennis over vastgoed- en geo-informatie over de volle breedte in. Meer weten?

Ga naar de pagina Energie en klimaat.

Voorbeeld factsheet

Wilt u weten hoe een dergelijke factsheet eruitziet? Bekijk een voorbeeld van een factsheet.

Kunt u dit pdf-bestand niet bekijken, bijvoorbeeld omdat u een screenreader gebruikt? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van Ruimte & Advies. 

Meer informatie

Wil u aan de slag? Hebt u vragen? Wij vertellen u graag meer. Neem contact op met onze collega's van Ruimte & Advies.