Toepassingen BAG: route, navigatie en kaarten

Route naar dichtstbijzijnde stembureau vinden met gegevens BAG

De Geodienst van de Rijksuniversiteit Groningen heeft voor de Stemwijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum van 2018 gebruik gemaakt van BAG gegevens. Dit om kiezers de route naar het dichtstbijzijnde stembureau te tonen op basis van hun eigen locatie of een gekozen locatie.

Lees meer over de toepassing op Geodienst.xyz.

Groei Zeeuwse steden in kaart gebracht

De 29-jarige Stef Verdonk die aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht studeert, heeft de groei van vier Zeeuwse steden sinds 1900 in kaart gebracht. In vier video's is per jaar te zien hoe de steden uitdijden. Terneuzen, Vlissingen, Goes en Middelburg zijn in kaart gebracht. Verdonk gebruikte daarvoor gegevens van het kadaster en de Basisregistraties Adressen en Gebouwen. 

Lees meer over de toepassing en bekijk de video's

Geschiedenis in beeld gebracht met gegevens BAG

Het bedrijf Dotka Data gebruikte de historische kaarten en luchtfoto's van het Kadaster voor de ontwikkeling van hun product 'Dotka Report'. Dit rapport brengt de geschiedenis van een gebied in kaart. Dit kan binnen bouwprojecten bijvoorbeeld risico’s verkleinen en kosten besparen. Gebruikers kunnen de historische kaartlagen combineren met recente luchtfotografie, de panden uit de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) en kadastrale grenzen.

Lees meer over de toepassing van Dotka Data in het volgende pdf-document

Brandweer digitale bereikbaarheidskaart

Bij het uitrukken van de brandweer is het van groot belang een goed beeld te hebben van het object waar naar men onderweg is. Hoe ziet het er uit? Wat is de functie? Waar bevindt zich de ingang? Hoeveel mensen wonen er?

Lees meer over de digitale bereikbaarheidskaart voor de brandweer in het volgende pdf-document