Senioren op de woningmarkt

Senioren op de woningmarkt


De bevolking van Nederland vergrijst. Tegelijkertijd blijven ouderen langer zelfstandig wonen. Wat zijn de effecten hiervan in uw gemeente of regio?

Het Kadaster brengt de ontwikkelingen in beeld en ondersteunt beleidsbepalers bij het maken van keuzes in een veranderende woningmarkt. 

Wist u dat..


Infographic: 20 procent van de koopwoningen in Nederland is in het bezit van een 70-plusser

Vraag het de woningmarktexpert


Wilt u meer informatie over de woningmarkt en prijsvorming? Dan kunt u terecht bij onze woningmarktexpert Paul de Vries.

Naar contactgegevens

Vergrijzing op de Noord-Veluwe


In de gemeenten in de regio Noord-Veluwe stijgt in verhouding het aantal senioren dat een eigen woning bezit. Welke invloed heeft deze vergrijzing op de ontwikkelingen op de woningmarkt? Het Kadaster zocht het uit.
Lees meer

Artikel 'Grijs te honkvast'


Het woningbezit onder 70-plussers is het grootst in 'rijkeluisgemeenten' langs de kust en in het Gooi, en in krimpgebieden. Dat blijkt uit een analyse die het Kadaster uitvoerde voor Binnenlands Bestuur.
Naar het artikel van Binnenlands Bestuur

Klantervaring gemeente Borsele


Voor 5 Zeeuwse gemeenten inventariseerde het Kadaster hoe levensloopbestendig het woningbestand is. De gemeente Borsele gebruikt de inventarisatie bij de uitvoering van het gemeentelijke woonbeleid. 
Lees de ervaring van de gemeente Borsele