KLIC-viewer

Nadat u een graafmelding, calamiteitenmelding of oriëntatieverzoek hebt gedaan, ontvangt u digitale informatie over ondergrondse kabels en leidingen. Voor het bekijken en afdrukken van die informatie kunt u gebruik maken van de Kadaster KLIC-viewer.

U kunt de Viewer op 2 manieren gebruiken: 

  1. online variant 
  2. desktopvariant

Online variant van de Kadaster KLIC-viewer

De downloadlink die u gebruikt voor het openen van de levering is 20 werkdagen geldig in de online variant van de KLIC-viewer. 

Wilt u de levering ook na 20 werkdagen openen? Dan kan dit met de desktopvariant. Let op: de downloadlink is 20 werkdagen na aanvraag actief. Sla de informatie daarom direct op!

Naar de online KLIC-viewer

Desktopvarianten van de Kadaster KLIC-viewer

Bekijk alle KLIC-leveringen (ook ouder dan 20 werkdagen) met de desktopvariant van de KLIC-viewer. We hebben versies voor verschillende besturingssystemen.

Bekijk de releasenotes op Github.

Let op: Wilt u de KLIC-levering voor het eerst inzien? Dan hebt u eenmalig een internetverbinding nodig. Wilt u op een later moment de levering opnieuw inzien? Dan is de levering opgeslagen in de KLIC-viewer en kunt u deze zonder internetverbinding bekijken.

Levering openen in de Kadaster KLIC-viewer

Online

Kopieer de eerste link uit de leveringsmail en plak deze in het venter ‘Openen KLIC-levering’ in de online KLIC-viewer. Klik vervolgens op ‘Openen’.

Desktop

U kunt de KLIC-levering op 3 manieren openen in de desktopvariant.

Hebt u hulp nodig bij het openen van de levering? Bekijk dan het filmpje 'KLIC-levering openen in de KLIC-viewer'. 

Afdrukken (printen)

Digitaal werken heeft de voorkeur. Door gebruik te maken van een geschikte viewer, zoals bijvoorbeeld de Kadaster KLIC-viewer, voldoet u altijd aan de wettelijke vereisten van dat wat op de graaflocatie aanwezig moet zijn.

Wilt u op de graaflocatie toch gebruik maken van informatie op papier? Als u de onderstaande werkwijze voor het printen vanuit de Kadaster KLIC-viewer volgt, voldoet u aan de wettelijke vereisten:

  • Voor het afdrukken van de gebiedsinformatie selecteert u in de viewer de knop ‘Printen’. Op basis van uw kaartselectie(s) maakt de viewer een pdf die bestaat uit een verzamelkaart en detailbladen voor de thema’s.  
  • Voor het afdrukken van (overige) documentatie selecteert u de knop 'Documenten’. U kiest voor 'Selectie printen', zet 'Alles' aan en kiest vervolgens voor 'Maak pdf'. 

Alle op deze manier gemaakte pdf’s drukt u af. Voor alle afdrukken geldt dat ze volledig en duidelijk leesbaar moeten zijn!

Instructiefilmpjes overige functionaliteiten Kadaster KLIC-viewer

Wilt u meer weten over de functionaliteiten (desktopvariant en online variant) van de KLIC-viewer? Bekijk dan de volgende instructiefilmpjes. 


Vraag en antwoord