KLIC-melding: kabel- en leidinginformatie (à €15,00)

KLIC-melding doen? Dat is wettelijk verplicht bij machinaal graven. Bijvoorbeeld bij het graven van een vijver of een gat voor een trampoline. Het maakt niet uit hoe diep u gaat graven. U doet een KLIC-melding maximaal 20 werkdagen en uiterlijk 3 werkdagen voor u gaat graven. 

Direct een eenmalige KLIC-melding doen


KLIC-melding: wat ontvang ik daarna?

Na uw KLIC-melding sturen wij maximaal 5 werkdagen voor de datum van graven een ontvangstbevestiging. Hierin vindt u een overzicht van netbeheerders die eigenaar zijn van kabels en/of leidingen in de grond waarin u gaat graven. U ontvangt vervolgens binnen 2 werkdagen per e-mail een link naar de benodigde kabel- en leidinginformatie. 

LET OP: Alle gegevens worden 20 werkdagen na uw KLIC-melding verwijderd. Sla de informatie daarom direct op!

Oriëntatieverzoek kabels en leidingen

Weet u nog niet wanneer u gaat graven, maar wilt u wel alvast weten waar kabels en leidingen liggen? Of wilt u eerder dan 20 dagen voor de graafwerkzaamheden informatie ontvangen? Doe dan een Oriëntatieverzoek. Let wel op: met de informatie die u ontvangt, mag u niet machinaal graven! Als de datum van de werkzaamheden bekend is, bent u verplicht alsnog een KLIC-melding te doen.

KLIC-melding draagt bij aan veiligheid

Kabel- en leidinginformatie moet aanwezig zijn op de locatie en het moment van de graafwerkzaamheden. Met behulp van deze informatie kunt u graafschade en gevaarlijke situaties in de omgeving voorkomen. Ook draagt u bij aan de veiligheid van de graver.

Graven met een handgrondboor

Het is bij wet niet verplicht om bij gebruik van een handgrondboor een KLIC-melding te doen. Wel kan het graven hiermee schade aan kabels en leidingen tot gevolg hebben. Daarom adviseren wij u toch een graafmelding te doen.

Vragen

Hebt u vragen over KLIC of WION? Neem dan contact op met de klantenservice KLIC.