Klic-melding: kabel- en leidinginformatie (à €16,50)

Klic-melding doen? Dat is wettelijk verplicht bij machinaal graven. Bijvoorbeeld bij het graven van een vijver of een zwembad. Het maakt niet uit hoe diep u gaat graven. U doet een Klic-melding maximaal 20 werkdagen en uiterlijk 3 werkdagen voor u gaat graven. Zorg dat u een kopie van uw identiteitsbewijs mee kunt sturen, digitaal of per post.

Direct een eenmalige Klic-melding doen


Klic-melding: wat ontvang ik daarna?

Na uw Klic-melding sturen wij maximaal 5 werkdagen voor de datum van graven een ontvangstbevestiging. Hierin vindt u een overzicht van netbeheerders die eigenaar zijn van kabels en/of leidingen in de grond waarin u gaat graven. Van deze netbeheerders ontvangt u vervolgens binnen 2 werkdagen per e-mail een link naar de benodigde informatie. 

LET OP: Alle gegevens worden 20 werkdagen na uw Klic-melding verwijderd. Sla de informatie daarom direct op!

Klic-melding nog niet nodig, wel informatie ontvangen

Hebt u kabel- en leidinginformatie nodig voor andere doeleinden dan graven? Of wilt u eerder dan 20 dagen voor de graafwerkzaamheden informatie ontvangen? Doe dan een Oriëntatieverzoek. Let wel op: met de informatie die u ontvangt, mag u niet machinaal graven! Als de datum van de werkzaamheden bekend is, bent u verplicht alsnog een Klic-melding te doen.

Klic-melding draagt bij aan veiligheid

Kabel- en leidinginformatie moet aanwezig zijn op de locatie en het moment van de graafwerkzaamheden. Met behulp van deze informatie kunt u graafschade en gevaarlijke situaties in de omgeving voorkomen. Ook draagt u bij aan de veiligheid van de graver.

Graven met een handgrondboor

Het is bij wet niet verplicht om bij gebruik van een handgrondboor een Klic-melding te doen. Wel kan het graven hiermee schade aan kabels en leidingen tot gevolg hebben. Daarom adviseren wij u toch een graafmelding te doen.

Meer informatie over KLIC


Vragen

Hebt u vragen over KLIC of WION? Neem dan contact op met de klantenservice KLIC.