Kadaster RSS Feeds Nieuws op homepage

Marjolein Jansen nieuw lid raad van bestuur van het Kadaster

Marjolein Jansen wordt met ingang van 1 oktober 2019 lid en met ingang van 1 januari 2020 tevens plaatsvervangend voorzitter, raad van bestuur bij het Kadaster.

Peter Molengraaf nieuw lid Raad van Toezicht van het Kadaster

Peter Molengraaf wordt met ingang van 1 september 2019 lid Raad van Toezicht bij het Kadaster. Hij volgt hiermee Geert Ensing op die, na een periode van acht jaar wegens het bereiken van de...

Test uw verbinding: beveiligingsupdate internetdiensten

Op 15 oktober 2019 voeren wij een beveiligingsupdate uit op onze internetdiensten. Gebruikers moeten testen of de verbinding met het Kadaster na deze datum nog functioneert.

Prijsontwikkeling particuliere koopwoningen maand juli bekend

Bestaande koopwoningen waren in juli 7,0% duurder dan in juli 2018. Dat is nagenoeg dezelfde prijsstijging als in de voorgaande maand.

Koopwoningen bijna 7% duurder in juni

Bestaande koopwoningen waren in juni 6,9% duurder dan in juni 2018. De stijging is kleiner dan in de voorgaande maanden.

Algemene voorwaarden aangepast

Het Kadaster heeft op 25 juli jl. zijn algemene voorwaarden voor levering van producten en diensten door het Kadaster en de algemene voorwaarden Webwinkel aangepast.

Waarom weinig woningmarkttransacties in juni?

Afgelopen juni hebben we relatief weinig transacties geregistreerd. In ons vastgoeddashboard is te zien dat er 15.495 woningtransacties waren.

WOZ-waarde is goede afspiegeling marktwaarde

De WOZ-waarden die gemeenten jaarlijks voor woningen vaststellen, zijn in lijn met de waardeontwikkelingen op de woningmarkt. Dat blijkt uit onderzoek van de Waarderingskamer en het Kadaster.

Koopwoningen 7,2% duurder in mei

Bestaande koopwoningen waren in mei 7,2 procent duurder dan in mei 2018. De stijging is kleiner dan in de voorgaande maanden. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande...

Agrarische grondprijs €63.000 per hectare in 1e kwartaal 2019

Lees meer over de ontwikkelingen in de agrarische grondmarkt in het Kwartaalbericht van het Kadaster en Wageningen Economic Research.

Kadaster viert 10 jaar Ruimtelijke plannen op Provero Congres

Op 13 mei 2009 om 13.08 uur werd door de gemeente Gennep het eerste ruimtelijke plan geladen in Ruimtelijkeplannen.nl.

Koopwoningen 7,7% duurder in april

Bestaande koopwoningen waren in april 7,7% duurder dan in april 2018. Dat is dezelfde stijging als in maart.

Onderscheidend onderzoek woningmarkt ‘Wat is uw huis waard?’

Een onderzoek van Elsevier Weekblad en het Kadaster over de vierkantemeterprijzen van koophuizen in alle 3.086 Nederlandse wijken.

Waardevol inzicht beheer informatie gebouwen door hackathon

Hoe deel je informatie over gebouwen met bevoegde personen en instanties? Wij daagden ICT’ers uit deze vraag te beantwoorden tijdens een hackathon.

Koopwoningen 7,7% duurder in maart

Bestaande koopwoningen waren in maart 7,7% duurder dan in maart 2018. De stijging is iets groter dan in februari.

WoONcongres brengt kennis over woningbeleid bijeen

Deelsessies van het Kadaster bieden houvast voor beleid voor verduurzaming, nieuwbouw en particuliere verhuur.

Enthousiasme tijdens bijeenkomst stedelijke kavelruil (SSKR)

Een open en enthousiaste sfeer kenmerkten 11 april de bijeenkomst met workshops en masterclasses rond het stimuleringsprogramma stedelijke kavelruil (SSKR) in Amersfoort.

Girlsday maakt jonge meiden enthousiast voor ICT

Hoe krijg je jonge meiden enthousiast voor ICT en technische functies? Met workshops landmeten en de quiz ‘Rijdende Rechter’ presenteerde het Kadaster zich tijdens Girlsday.

Starterslening drijft woningprijzen niet op

Met een Starterslening krijgen koopstarters maximaal 20% meer hypotheekbudget. Wat betekent dit voor de woningmarkt en -prijzen?