Kadaster RSS Feeds Nieuws op homepage

Nieuwe tarieven 2020 van kracht

De nieuwe tarieven die het Kadaster hanteert per 1 januari 2020 zijn van kracht. Het gaat hierbij om een verhoging van 5% bestaande uit een algemene verhoging van 2% en een verhoging van 3% in...

Tarieven per 1 januari 2020

Het Kadaster wijzigt per 1 januari 2020 zijn tarieven. Het gaat hierbij om een verhoging van 5% bestaande uit een algemene verhoging van 2% en een verhoging van 3% in verband met de loon- en...

Prijsontwikkeling particuliere koopwoningen maand november bekend

Bestaande koopwoningen waren in november 5,8% duurder dan in november 2018. De prijsstijging is lager dan in oktober. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande...

Ons verhaal in 2 minuten

Benieuwd wat het Kadaster doet? Bekijk ons verhaal in 2 minuten.

Koopwoningen ruim 6% duurder in oktober 2019

Bestaande koopwoningen waren in oktober 6,1% duurder dan in oktober 2018. De prijsstijging is hetzelfde als in september. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande...

Duurzaam Goeree winnaar jury-SKG Award 2019

De Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling (SKG) reikte dit jaar een jury award uit aan het project ‘Duurzaam Goeree’. Het Kadaster werkte hierin mee aan het bijzondere gebiedsprogramma ‘Noordrand’.

Straten en wegen beter vindbaar maken

Belangrijke informatie over de straten en wegen wordt door gemeenten en Rijkswaterstaat samen verder verbeterd. Dat is onder meer belangrijk voor hulpdiensten.

Cijfers agrarische grondmarkt 3e kwartaal 2019 bekend

Voor het 3e kwartaal van 2019 is de gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland uitgekomen op € 62.200 per ha.

Stegen de woningprijzen in september ten opzichte van vorig jaar?

Bestaande koopwoningen waren in september 6,1% duurder dan in september 2018. De prijsstijging is wat groter dan in augustus.

Samenwerken aan een betere informatievoorziening voor energietransitie (VIVET)

Op maandag 7 oktober 2019 ondertekende het Kadaster samen met 4 andere publieke instanties de samenwerkingsovereenkomst ‘Verbetering van de Informatievoorziening voor de Energietransitie’ (VIVET).

Zo ontwikkelden de prijzen van koopwoningen zich in augustus

Bestaande koopwoningen waren in augustus 5,7% duurder dan in augustus 2018. Dat is de laagste prijsstijging in bijna 3 jaar. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande...

Man en paard: herverkaveling of kavelruil

Als je aan de slag wilt met een gebied moet je weten wat van wie is, oftewel man en paard kunnen noemen. Het Kadaster biedt met zijn gegevens inzicht om het gebied in beeld te brengen. 

Cijfers agrarische grondmarkt 2e kwartaal 2019 bekend

Voor het 2e kwartaal van 2019 is de gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland uitgekomen op € 58.200 per ha.

Marjolein Jansen nieuw lid raad van bestuur van het Kadaster

Marjolein Jansen wordt met ingang van 1 oktober 2019 lid en met ingang van 1 januari 2020 tevens plaatsvervangend voorzitter, raad van bestuur bij het Kadaster.

Peter Molengraaf nieuw lid Raad van Toezicht van het Kadaster

Peter Molengraaf wordt met ingang van 1 september 2019 lid Raad van Toezicht bij het Kadaster. Hij volgt hiermee Geert Ensing op die, na een periode van acht jaar wegens het bereiken van de...

Prijsontwikkeling particuliere koopwoningen maand juli bekend

Bestaande koopwoningen waren in juli 7,0% duurder dan in juli 2018. Dat is nagenoeg dezelfde prijsstijging als in de voorgaande maand.

Koopwoningen bijna 7% duurder in juni

Bestaande koopwoningen waren in juni 6,9% duurder dan in juni 2018. De stijging is kleiner dan in de voorgaande maanden.

Algemene voorwaarden aangepast

Het Kadaster heeft op 25 juli jl. zijn algemene voorwaarden voor levering van producten en diensten door het Kadaster en de algemene voorwaarden Webwinkel aangepast.