Graafmelding doen (à €15,00): voorkom graafschade

Als u met een graafmachine gaat graven, bijvoorbeeld voor het aanleggen van een trampoline of een zwembad, bent u bij wet verplicht om een graafmelding te doen. Met een graafmelding voorkomt u graafschade aan kabels en leidingen onder de grond. Graafschade kan leiden tot gevaarlijke situaties in de omgeving. U draagt met een graafmelding bij aan de veiligheid van de graver.

DIRECT EEN GRAAFMELDING DOEN

Graafmelding doen: wat heb ik nodig?

Om een graafmelding te doen, heeft u nodig:

Graafmelding: wanneer mag ik beginnen met graven?

Nadat u het graafmeldingsformulier opgestuurd heeft, krijgt u:

Ontvangstbevestiging

Zodra uw graafmelding door ons is ingevoerd ontvangt u per e-mail een ontvangstbevestiging. Hierin staan de contactgegevens van de netbeheerders die u digitale kabel- en leidinginformatie gaan leveren. Ook bevat de ontvangstbevestiging een plaatje van het graafgebied dat voor u is ingetekend. De ontvangstbevestiging bevat nog géén informatie over de kabels en leidingen!

Levering

Binnen 2 werkdagen nadat u de ontvangstbevestiging heeft gekregen volgt de eerste kabel- en leidinginformatie per mail. In de e-mail staat of het gaat om de complete kabel-en leidinginformatie (complete levering) of een deel van de informatie (deellevering).

Bij de complete levering vindt u een downloadlink. Als u hierop klikt, wordt een ZIP-file naar uw computer gestuurd. Dit bestand bewaart en opent u op uw eigen computer. De ZIP-file bevat alle digitale kabel-en leidinginformatie. Lees deze informatie goed door voordat u begint met graven.

Meer informatie over de inhoud van de levering en hoe u deze gebruikt geven wij u in dit filmpje op YouTube (5 minuten).

Let op: De downloadlink blijft 20 werkdagen actief. Sla de informatie daarom direct op!

Huisaansluitingen

Heeft u bij het invullen van het graafmeldingsformulier aangegeven dat u huisaansluitschetsen wilt ontvangen? Kijk dan goed of de kabel- en leidinginformatie ook informatie hierover bevat. Netbeheerders zijn niet verplicht om deze informatie te verstrekken. Heeft u geen huisaansluitschetsen ontvangen? Neem dan rechtstreeks contact op met de verantwoordelijke netbeheerder(s). Houd uw meldnummer bij de hand. De contactgegevens van de netbeheerder(s) en het meldnummer vindt u in de ontvangstbevestiging. Deze heeft u na het doen van uw graafmelding van ons ontvangen.

Meer informatie over graafmelding

Vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice