Uitbreiding havengebied Oevers B in Meppel

Ruimte creëren met behulp van herverkaveling

Oevers B in Meppel is een havengebied waar diepzeeschepen kunnen aanmeren. Aantrekkelijk voor grote bedrijven dus. Het bedrijventerrein kent geen leegstand. Gevolg is dat haven afhankelijke bedrijven niet kunnen uitbreiden op het ‘natte gedeelte’ van het bedrijventerrein. Om die bedrijven te behouden voor de gemeente Meppel, is de hulp van het Kadaster ingeroepen. Kan stedelijke herverkaveling de benodigde ruimte creëren? Bijvoorbeeld door omliggende, niet haven afhankelijke, bedrijven op een nieuwe locatie te vestigen?

Wat was de bijdrage van het Kadaster?

Het Kadaster heeft een kennismatrix met informatie van de gemeente Meppel, de provincie Drenthe en het Kadaster zelf opgesteld. Informatie uit de Basisregistraties Adressen en Gebouwen en de WOZ aangevuld met informatie over eigendom en werkgelegenheid. Daarnaast heeft het Kadaster, op basis van eigen informatie en input van de gemeente Meppel, een inschatting van de uitruilbaarheid van bedrijven gemaakt.

Het Kadaster voert dit project samen met de gemeente Meppel uit. Later dit jaar volgen een wenszitting en ruilvoorstellen.

Hebt u ook een vraagstuk?

Het Kadaster zet zijn gegevens in voor vraagstukken die spelen in de maatschappij. Hebt u ook een vraagstuk? Vul het contactformulier in en we laten weten wat we voor u kunnen betekenen.

Guido Kuijer, senior projectmanager Gebiedsinrichting