Regionale kennissessies woningmarkt

Hoe is de relatie tussen de particuliere verhuur van woningen en de kansen die starters hebben op een koopwoning in uw regio?
Steeds meer particulieren gaan woningen verhuren. Een ontwikkeling die we niet alleen terug zien in grote steden, maar ook in gemeenten waar u het niet zou verwachten. Particuliere verhuurders kopen actief woningen op met dit doel. Tegelijkertijd wordt de kans op een eerste koopwoning voor starters beperkt door stijgende prijzen. En wellicht door de concurrentie van de particuliere verhuurder?
 
We presenteren nieuwe inzichten waarin relaties gelegd zijn tussen koopstarters en particulier verhuur. Svn Stimuleringsfonds Volkshuisvesting gaat specifiek in op de positie van koopstarters. Daarnaast gaan sprekers verder in op de situatie die speelt in de woningmarkt van de betreffende regio. Rond elke presentatie is er ruim gelegenheid voor vragen en discussie.

Bezoek de bijeenkomst in uw regio

  • Regio Noord donderdagmiddag 23 mei 2019, Van der Valk Hotel Groningen–Hoogkerk
  • Regio Zuid dinsdagmiddag 11 juni 2019, Kadasterkantoor Eindhoven
  • Regio West dinsdagmiddag 21 mei 2019, in Breukelen
  • Regio Oost dinsdagmiddag 4 juni 2019, Kadasterkantoor Arnhem

Voor wie?

De kennissessies zijn voor een brede doelgroep: gemeenten, makelaars, corporaties, adviesbureaus, bouwbedrijven en provincies. Bezoek één van deze regionale bijeenkomsten om meer inzicht te krijgen over dit onderwerp en praat mee.