Project koppeling Digimelding en Kadaster terugmeldsysteem

In het eerste kwartaal van 2020 worden twee terugmeldsystemen aan elkaar gekoppeld: Digimelding en het Kadaster terugmeldsysteem. Door deze koppeling wordt het straks mogelijk om via Digimelding op de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en Basisregistratie Topografie (BRT) terug te melden. Ook de terugmeldingen die via Digimelding gedaan worden op de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) zullen via deze koppeling lopen. Daarom wordt de BAG catalogus gewijzigd en worden de BGT en BRT catalogi toegevoegd aan Digimelding.

Ook BRT en BGT in Digimelding 

Digimelding is opgezet als stelseldienst om terug te melden op de basisregistraties. Naast de BAG zijn de Basisregistratie Personen (BRP) en het Handelsregister (NHR) op Digimelding aangesloten. Omdat Digimelding alleen toegankelijk is voor overheden en vooral geschikt is voor het melden van administratieve gegevens, hebben wij een eigen Kadaster terugmeldsysteem voor open geografische basisregistraties in gebruik. De BAG, BGT en BRT zijn hierop aangesloten.  

BAG bronhouders naar 1 beheerapplicatie voor terugmeldingen

Door de koppeling komen terugmeldingen die via Digimelding gedaan worden ook bij ons binnen. Deze worden dan op dezelfde manier behandeld als terugmeldingen via het Kadaster terugmeldsysteem. BAG bronhouders hoeven dan alleen nog maar de Kadaster terugmeldbeheerapplicatie te gebruiken. De applicatie BAG BALI van Logius wordt uitgezet. 

Nieuwe catalogi nu in te zien

Digimelding zal deze nieuwe catalogi toepassen in het eerste kwartaal van 2020. De catalogi zijn vernieuwd vanwege de koppeling, maar ook omdat de BAG catalogus verouderd is. Voor de BGT en BRT wordt een catalogus aan Digimelding toegevoegd. Deze nieuwe catalogi zijn vanaf nu in te zien op de Digimelding website van Logius. Hiermee kunnen leveranciers van Digimelding systemen de impact voor de overgang beter overzien. De nieuwe catalogi zullen later ook worden toegevoegd op de Digimelding pre-productieomgeving. 

Livegang

Als de koppeling live gaat, kan niet meer via de oude Digimelding catalogus op de BAG worden teruggemeld. Het live zetten van deze koppeling gebeurt eerst in pre-productie en later in productie omgeving. We houden u uiteraard op de hoogte van de exacte datums van livegang.