Postroutekaart 1810

Een prachtig getekend historisch document van het Nederlandse 'wegennet' in de tijd van Napoleon:

  • een redelijk betrouwbaar vroeg basisdocument dat u bij historisch onderzoek kunt gebruiken;
  • prachtig om in te lijsten en op te hangen;
  • om te geven als cadeau of relatiegeschenk.

Beschrijving

De Postroutekaart 1810 is een redelijk eenvoudige maar prachtig getekende landkaart waarop de routes van de postkoetsen in de tijd van Napoleon zijn weergegeven. De kaart verscheen in 1810 onder de naam 'Algemeene kaart van Holland met de Postroutes'. Met uitzondering van Limburg is heel Nederland in kaart gebracht.

Voorloper van de wegenkaart

Deze kaart is te zien als een vroege voorloper van de moderne wegenkaart, in een tijd dat er nog nauwelijks verharde wegen waren. Leuk detail: de schaal wordt weergegeven in 'uren gaans'. Ongeveer 13 centimeter op de kaart betekende 10 uur lopen.

Geschiedenis

De kaart is gemaakt in de begintijd van de landelijk georganiseerde militaire cartografie. Het was een van de eerste producten van het toenmalige Topographisch Bureau van het Dépôt-Generaal van Oorlog.

De kaart die u ontvangt is een herdruk uit 1979, gedrukt op kwalitatief hoogwaardig papier. Het formaat is ongeveer 80 x 100 centimeter.

Tarieven

Omschrijving Prijs
Postroutekaart 1810 € 10,95
Digitale kopie € 24,50

Deze bedragen zijn vrij van btw. De verzendkosten bedragen € 3,80. 

Levering

Na ontvangst van uw bestelling sturen wij u de Postroutekaart binnen 5 werkdagen toe per post. Hebt u gekozen voor een digitale versie (TIFF-bestand)? Dan ontvangt u een link zodat u de kaart kunt downloaden. U kunt ook kiezen voor levering op dvd/cd rom.