Het Kadaster wint prijs beste API overheid

Op 13 februari heeft het Kennisplatform API’s de API van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) uitgeroepen tot beste API van de overheid.

Namens alle ontwikkelaars nam Janette Storm van het Kadaster het gouden aapje en de oorkonde in ontvangst. Eervolle vermeldingen gingen naar de API’s van de Kamer van Koophandel en het Luchtmeetnet.

Veelgevraagde gegevens gebruiken

De door het Kadaster ontwikkelde BAG-API maakt het een stuk eenvoudiger om de veelgevraagde BAG gegevens te gebruiken. Dit is vaak cruciaal voor onder andere veiligheidsdiensten.

Goede ondersteuning van ontwikkelaars

De jury van de verkiezing Beste API van de overheid roemde de manier waarop het Kadaster de ondersteuning van ontwikkelaars heeft georganiseerd. Zo is de documentatie goed toegankelijk. Via het geo-forum wordt een breed netwerk van experts aangesproken. Ontwikkelaars kunnen waar nodig terecht bij de helpdesk.

BAG API is een succes in het gebruik

Janette Storm is blij met de erkenning van de jury. Vooral omdat de BAG API een succes is. “In een jaar tijd zijn er 300 miljoen calls via de API gelopen. De API heeft hiermee in haar eerste jaar direct meer calls afgehandeld dan op de oude manier van uitlevering van de BAG.”

Lees meer op Geonovum.nl: Kadaster wint prijs beste API van de overheid.

Meer informatie