Kadaster archiefviewer

De Kadaster Archiefviewer bevat archiefstukken die u online in kunt zien:
  • Kadastrale leggers en hulpregisters
  • Hulpkaarten
  • Veldwerken

Beschrijving

Met de Kadaster archiefviewer kunt u online onderzoek in de openbare registers van het Kadaster doen. Voorwaarde is dat uw onderzoek een historisch doel heeft. De archiefviewer bevat:   
  • Kadastrale leggers en hulpregisters (o.a. registers 71) om percelen, rechten en gerechtigden op te zoeken. Deze registers zijn de voorloper van de Basisregistratie Kadaster (BRK)
  • Hulpkaarten (kaarten op schaal met de begrenzing van nieuw gevormde kadastrale percelen)
  • Veldwerken (door landmeters ter plaatse gemaakte schetsen met meetgegevens)
De periode waarover bovenbeschreven archiefstukken beschikbaar zijn, kan variëren.

Abonnement of eenmalig gebruik

Doet u regelmatig historisch onderzoek? Dan is een abonnement op de archiefviewer wellicht interessant. U betaalt eenmalig aansluitkosten en een vast bedrag per maand. Per abonnement kunt u maximaal 3 accounts aanmaken. Deze accounts mogen uitsluitend voor eigen gebruik of voor de organisatie, vereniging of instelling gebruikt worden.

Voor het gebruik van de Kadaster archiefviewer zijn gebruiksvoorwaarden van toepassing.

Doet u eenmalig historisch onderzoek? Dan kunt u een bezoek brengen aan ons Archief en Documentatiecentrum en daar gebruik maken van de archiefviewer. Een bezoek vraagt u aan met het formulier Aanvragen toestemming historisch onderzoek. Wordt uw verzoek gehonoreerd, dan kunt u een afspraak maken. Daarvoor gebruikt u het formulier Afspraak historisch onderzoek. Het Archief en Documentatiecentrum vindt u op het Kadasterkantoor in Arnhem. Een bezoekersregeling is van toepassing.

Tarieven

De aansluitkosten op de Kadaster archiefviewer bedragen eenmalig € 96,00. De abonnementskosten bedragen € 2,50 per maand. Deze bedragen zijn vrij van btw.

Bestellen

Een abonnement op de Kadaster Archiefviewer sluit u voor maximaal één jaar af. Na deze periode kunt u het abonnement met maximaal één jaar verlengen. Vraagt u deze verlenging vier weken voor het einde van het abonnement aan, dan hoeft u de aansluitkosten niet opnieuw te betalen. Een abonnement vraagt u aan met het formulier Aanvragen Kadaster archiefviewer. Datzelfde formulier gebruikt u ook als u een verlenging aan wilt vragen.

Levering

De archiefviewer is beschikbaar in Mijn Kadaster. Na goedkeuring van uw aanvraag, ontvangt u een handleiding.

Hebt u nog geen ervaring met de archiefviewer? We raden u aan een kosteloze training Kadastrale archieven en registraties te volgen. Deze training vindt meerdere keren per jaar plaats op het Kadasterkantoor in Arnhem. Tijdens de training ontvangt u het boek “Aan de slag in de kadastrale archieven

Het Archief en Documentatiecentrum gaat er bij inhoudelijke vragen van uit dat u een training hebt gevolgd.