Primeur gemeente Zuidplas: eerste succesvolle aansluiting op BAG 2.0

De gemeente Zuidplas heeft als eerste gemeente de technische migratie als onderdeel van het BAG 2.0-traject voltooid. De aansluiting is soepel verlopen.

De gemeente Zuidplas heeft als eerste gemeente de technische migratie als onderdeel van het BAG 2.0-traject voltooid. Met trots namen wethouder Daan de Haas en Marjan Eering op 11 juni de oorkonde in ontvangst, nadat de gemeente op 3 mei als eerste aansloot op BAG 2.0.

Alles liep op rolletjes

BAG beheerder Marjan Eering vertelt met enthousiasme dat ze geen noemenswaardige problemen ondervonden: “Het verliep eigenlijk heel soepel”. Wethouder Daan de Haas: “We hebben de afgelopen maanden verschillende activiteiten uit het stappenplan doorlopen om deze wetswijziging door te voeren in de werkprocessen en gebruikte informatiesystemen. Het liep op rolletjes. Ik ben blij dat onze gemeente als voorbeeld dient om te laten zien dat de aansluiting op BAG 2.0 soepel verloopt en andere gemeenten stimuleert om deze stap te maken.”

Bij het feestmoment waren vertegenwoordigers van het ministerie van BZK, VNG en BAG BAO, gemeente Zuidplas, Kadaster en Centric. Samen stelden zij tevreden vast dat de goede samenwerking, uitgebreide testen en korte communicatielijnen, tot snelle en goede resultaten hebben geleid.

Meer dan 20 gemeenten aangesloten

Vanaf 1 juli 2018 geldt de gewijzigde Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). De activiteiten die samenhangen met deze wetswijziging staan bekend als het BAG 2.0-traject. Verschillende gemeenten hebben het goede voorbeeld van de gemeente Zuidplas inmiddels gevolgd. Op moment van publicatie van dit nieuwsbericht zijn al meer dan 20 gemeenten van verschillende leveranciers aangesloten op BAG 2.0.  

Benieuwd welke gemeenten aangesloten zijn?

Wekelijks actualiseren we de kaart op de pagina aangesloten gemeenten BAG. Dit is een kaart van Nederland met de op BAG 2.0 aangesloten gemeenten.