Enthousiasme tijdens bijeenkomst stedelijke kavelruil (SSKR)

Een open en enthousiaste sfeer kenmerkten 11 april de bijeenkomst met workshops en masterclasses rond het stimuleringsprogramma stedelijke kavelruil (SSKR) in Amersfoort.

Resultaten van pilotprojecten

Verschillende partijen, van gemeenten tot lokale initiatieven, deelden resultaten van pilotprojecten uit het stimuleringsprogramma, bijvoorbeeld de gemeente Delfzijl. Daar zijn veel mogelijkheden rondom stedelijke kavelruil, maar ook veel uitdagingen zoals krimp, leegstand, aardbevingsschade. De gemeente Delfzijl deelde hoe zij hiermee omgaan en welke leerpunten ze hebben. Het publiek reageerde enthousiast.

Opbrengst van 2.5 jaar stimuleringsprogramma

Bert Hoeve (Kadaster) en Yvonne van der Laan (ministerie van BZK) lichtten toe wat 2,5 jaar aan stimuleringsprogramma’s heeft opgeleverd. Ze daagden de zaal uit om hierover in discussie te gaan.

De ontwikkeling en toekomst van stedelijke kavelruil kwam in verschillende sessies aan bod. Ook de relatie met andere stedelijke transformatie-instrumenten en (provinciale) projecten en programma’s werd besproken

Meer weten? 

Kijk voor meer informatie over het stimuleringsprogramma en het programma van 11 april op de website Stedelijkekavelruil.com. Ook vindt u hier het jaarverslag van het stimuleringsprogramma waarin de resultaten van het programma en toekomstperspectieven van stedelijke kavelruil uitvoerig zijn beschreven.

Gratis magazine

In het magazine ‘Kijk op…stedelijke kavelruil’ leest u over de praktijkvoorbeelden, de knelpunten, de wetenschap en de politiek. En over de ondersteuning die het Kadaster als onafhankelijke partij biedt. Deze unieke uitgave gratis ontvangen? Vul dan het aanvraagformulier op kadaster.nl in.