Kadastrale kaart (digitaal)

De kadastrale kaart voor zakelijk gebruik in geografische informatiesystemen (GIS). De Kadastrale kaart toont de ligging van kadastrale percelen ten opzichte van de omgeving. Op de Kadastrale kaart ziet u:

 • de kadastrale perceelsgrenzen
 • perceelnummers
 • de belangrijkste bebouwing
 • straatnamen en huisnummers

Beschrijving

De Kadastrale kaart is bedoeld voor zakelijke gebruikers. De kaart is geschikt voor gebruik in geografische informatiesystemen (GIS).

Bent u particulier? Dan is het product Kadastrale kaart niet geschikt voor u. U kunt de Kadastrale kaart bestellen in onze webwinkel.

De Kadastrale kaart kunt u gebruiken om de ligging van kadastrale percelen ten opzichte van de omgeving te tonen. Op de kaart staan geen exacte grenzen en maten en die kunt u hier ook niet uit afleiden. De oppervlakte van de percelen, vastgesteld door een landmeter, leveren wij in bestanden bij de kaart mee. De kaart wordt dagelijks geactualiseerd. 

Bestandsformaten

De Kadastrale kaart is in PDOK als open data beschikbaar in GML formaat. Daarnaast zijn onderstaande formaten beschikbaar als maatwerk (aan het leveren van deze formaten zijn kosten verbonden, voor de data worden geen kosten in rekening gebracht):

 • ESRI shape
 • DXF
 • MapInfo MID/MIF
 • MapInfo TAB

Sinds juni 2016 is de Kadastrale kaart ook beschikbaar als Linked Open Data en via API. Klik hier voor meer informatie.

Tarieven

Kadastrale Kaart als open data

Levering via PDOK Prijs
De Kadastrale kaart is kosteloos beschikbaar via PDOK € 0,00

Levering via Kadata Internet

Soort levering Prijs per perceel
Direct downloaden klein gebied (maximaal 200 percelen) € 0,11

Kadastrale kaart via Webservice Kadata internet 

Aantal maphits per maand Prijs per hit
tot 10.000 € 0,00
boven 10.000 € 0,06
boven 100.000 € 0,03

Deze bedragen zijn vrij van btw. 

Bestellen

Bestanden kosteloos bekijken en downloaden via PDOK

 • De Kadastrale kaart is kosteloos beschikbaar in PDOK. U hebt hier de beschikking over een Web Map Service, Web Feature Service en een downloadomgeving.

Direct downloaden of via de webservice

Hebt u een abonnement op Mijn Kadaster? Dan kunt u de Kadastrale kaart op de volgende manieren bestellen:

 • direct downloaden (kleinere gebieden)
  Bent u op zoek naar een Kadastrale kaart van een klein gebied (maximaal 200 percelen)? Download deze dan direct via Kadata internet. Deze kaart is beschikbaar in de formaten ESRI Shape, DXF/DWG, MapInfo MID/MIF of TAB, GML en Adobe Geospatial pdf.
 • via de webservice
  Wilt u op elk gewenst moment kunnen beschikken over de meest actuele versie (bijgewerkt tot en met de laatste dag van de afgelopen kalendermaand) van de Kadastrale kaart? Maak dan gebruik van de Web Map Service in Kadata internet. U moet hiervoor wel toegang krijgen tot deze service. Neem hiervoor contact op met uw beheerder van Mijn Kadaster.

Offerte voor Kadastrale Kaart in ander formaat dan GML

Wilt u de Kadastrale kaart in een ander formaat dan GML? Vraag dan een offerte aan met het aanvraagformulier Kadastrale kaart

Meer informatie over een abonnement op Mijn Kadaster

Levering

Via PDOK en Kadata Internet kunt u de Kadastrale Kaart direct downloaden. 

Via de webservice in Kadata Internet beschikt u op ieder gewenst moment over de meest actuele versie van de Digitale Kadastrale Kaart. 

Vraagt u een offerte aan voor de Kadastrale kaart in een ander formaat dan GML? Na ontvangst van uw aanvraag sturen wij u binnen 5 werkdagen een offerte. Zodra wij de door u getekende offerte hebben ontvangen, sturen wij u de Kadastrale kaart binnen 5 werkdagen toe.

Voorwaarden

Voor het gebruik van de Kadastrale kaart geldt de CC-BY 4.0 licentie.