Beveiligingsupdate internetdiensten: test uw verbinding

Op 15 oktober 2019 voeren wij een beveiligingsupdate uit op onze internetdiensten. Gebruikers moeten testen of de verbinding met het Kadaster na deze datum nog functioneert.

Inhoud van de update

De meeste Kadasterdiensten worden aangeboden via ‘https’ op basis van het TLS (transport layer security protocol). Dit TLS-niveau verscherpen wij in navolging van het Nationaal Cyber Security Centrum.

De nieuwe eisen worden 15 oktober 2019 doorgevoerd. De niveaus TLS 1.0 en 1.1 worden dan uitgeschakeld en het alleen het nu al actieve TLS 1.2 blijft dan bestaan.

Ook voor BAG-bronhouders en -afnemers

De update treft ook alle BAG-diensten. Dat betekent dat alle gebruikers van BAG-producten, bronhouders en afnemers, de verbinding moeten testen.

Test of uw verbinding goed functioneert

Om vast te stellen of uw verbinding naar de Kadaster diensten ook na 15 oktober 2019 goed functioneert moet u als gebruiker een test doen. Dit kan via de link voor het uitvoeren van de conformiteitstest.

  • Als het goed is, ziet u een webpagina met de titel: ‘Kadaster - Beveiligde verbinding geslaagd’. U hoeft dan niets meer te doen.
  • Ziet u dit niet? Neem dan contact met ons op.

Contact

Is de test niet geslaagd? Of hebt u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice op 088-183 22 00. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur graag van dienst.

Aansluitvoorwaarden Kadaster Internetdienst