3D kaart NL

3D kaart NL is een digitaal bestand, gebaseerd op Top10NL en het Actueel Hoogtebestand Nederland, waarin de topografie driedimensionaal wordt weergegeven.

  • geschikt als u snel een 3D weergave van een omgeving nodig hebt
  • maakt grote gebieden in 3D toegankelijk

Beschrijving

3D kaart NL is een digitaal topografisch bestand waarin alle objecten uit TOP10NL driedimensionaal worden weergegeven. Het bestand is een combinatie van de 2D-informatie uit TOP10NL en hoogtepunten. Resultaat is dat stoeprandjes en kademuren als verticale vlakken weergegeven worden en huizen als blokken. 3D kaart NL kan gebruikt worden op schaalniveaus tussen 1:5.000 en 1:25.000.

 

Landsdekkende versie 2014

De eerste versie van 3D kaart NL is gebaseerd op topografie uit 2014 gecombineerd met het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN). Deze versie is gerealiseerd door het Kadaster in samenwerking met Technische Universiteit Delft, Universiteit Twente, Vrije Universiteit Amsterdam, Conterra en Geodan.

Raadpleeg de onderstaande 3D kaart NL incomplete bestanden en Bestandsindex 3D kaart NL voor de beschikbaarheid van 3D kaart NL.

3D kaart NL Valkenburg 2017

Van het gebied rond Valkenburg is een geactualiseerde versie beschikbaar. De topografie is ingewonnen in 2017 op basis van luchtfoto’s uit 2016 en de hoogtepunten zijn uit dezelfde luchtfoto’s gegenereerd. Deze versie van 3D Kaart NL is door het Kadaster gerealiseerd in samenwerking met de TU Delft.

Doordat er issues waren in het reconstructie-proces, ontbreken de bruggen.

Tarief

De 3D kaart NL in FGDB-formaat kunt u via PDOK kosteloos downloaden. 

Bestellen

Landsdekkende versie 2014

Voor het gebruik van 3D kaart NL geldt de CC-BY licentie. U kunt het bestand kosteloos downloaden via PDOK in Esri fgdb-formaat. Voor klanten van Bentley is een conversie beschikbaar om 3D kaart NL te ontsluiten in Bentley Map.

3D kaart NL Valkenburg 2017

De geactualiseerde 3D kaart NL van Valkenburg kunt u kosteloos downloaden via PDOK in Esri fgdb-formaat.

Feedback

Hebt u 3D kaart NL toegepast en wilt u uw bevindingen met ons delen? Of hebt u vragen over de 3D kaart NL?

Laat het ons weten met het contactformulier.  

Zie ook

  • Nederland 3D, landsdekkende gedetailleerde kaart met actuele informatie.
  • 3D gebouwhoogte NL, is gebaseerd op BAG. Aan de 2D informatie van 99,7% van alle gebouwen is de gebouwhoogte toegevoegd.