BAG toepassingen

Organisaties uit verschillende sectoren die de BAG gebruiken voor het versterken van hun dienstverlening delen hun ervaringen met u.

Beleid bepalen

Door gegevens uit de BAG te combineren met uw eigen gegevens, kunt u statistische analyses uitvoeren en trends inzichtelijk maken. Op basis hiervan kunt u uw beleid bepalen.

Vind meer informatie op de pagina Toepassingen BAG: analyse, beleid en trends

Veiligheid en zorg

Gegevens uit de BAG zijn van groot belang voor de veiligheidssector. Ze bevatten informatie over objecten en helpen bij het vinden van de juiste locatie en het berekenen van risico's.

Vind meer informatie op de pagina Toepassingen BAG: veiligheid en zorg 

Adresverrijking

De BAG bevat de officiƫle adresgegevens. Deze gegevens kunt u gebruiken voor het valideren en verrijken van uw eigen adressenbestand.

Vind meer informatie op de pagina Toepassingen BAG: adresverrijking en -validatie

Route, navigatie en kaarten

In de BAG zijn alle adressen en gebouwen in Nederland opgenomen. Navigatiesystemen kunnen van deze informatie gebruik maken en op die manier de bereikbaarheid vergroten.

Vind meer informatie op de pagina Toepassingen BAG: route, navigatie en kaarten

Technische koppelingen

Elk adres en elk gebouw in de BAG heeft een unieke 'identifier'. Dit maakt het mogelijk gegevens administratief en op een kaart te koppelen.

Vind meer informatie op de pagina Toepassingen BAG: technische koppelingen 

Duurzaamheid en milieu

Dankzij de BAG is de ligging van gebouwen bekend. Door die informatie te combineren met uw eigen gegevens, kunt u besparingen en mogelijkheden voor duurzame oplossingen inzichtelijk maken. 

Vind meer informatie op de pagina Toepassingen BAG: duurzaamheid en milieu

Meer weten?

In de film 'BAG geheel gevuld' lichten afnemers toe hoe zij de BAG gebruiken. Klik op het plaatje om de film te bekijken op YouTube.