BAG producten

In de Landelijke Voorziening Basisregistratie Adressen en Gebouwen (LV BAG) zijn gegevens opgenomen over adressen en gebouwen in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan gegevens als bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel of postcode. Bij het Kadaster kunt u deze gegevens opvragen. We bieden hiervoor de volgende mogelijkheden:

BAG-gegevens direct online bekijken

BAG Viewer

Via de BAG Viewer kunt u actuele gegevens van alle objecten uit de BAG kosteloos online bekijken. De BAG viewer is voor iedereen vrij te gebruiken. Dit betekent dat er geen limiet zit op het aantal raadplegingen dat u mag doen. Er rust ook geen beperking op het gebruik van de gegevens.

U kunt via een kaart of luchtfoto inzoomen op alle gebouwen in Nederland. Van de gebouwen kunt u gegevens raadplegen, zoals adres, bouwjaar, oppervlakte en gebruiksdoel. 

Meer informatie over de BAG Viewer

BAG-gegevens ontvangen voor uw database via bestanden of mutaties

Met volgende producten kunt u een lokale kopie bijhouden met de BAG-gegevens. U ontvangt XML-bestanden met BAG-gegevens voor gebruik in uw eigen database, daarnaast zijn er mogelijkheden deze bij te werken met de mutaties, direct, per dag of per maand. Deze producten zijn kosteloos voor overheden. Bedrijven betalen geringe verstrekkingskosten.

BAG Extract

Een kopie van gegevens uit de LV BAG in XML-formaat voor gebruik in uw eigen database. Keuze voor heel Nederland of uw eigen selectie van gemeenten met BAG Extract.

BAG Compact

Een overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken XML-bestand met adressen en adresgerelateerde elementen uit de LV BAG voor gebruik in uw eigen database met BAG Compact.

BAG-Digilevering

Publieke organisaties kunnen wijzigingen in de LV BAG direct ontvangen. Hiermee hebben ze altijd actuele informatie en 1 aansluiting en koppelvlak om berichten te ontvangen van alle basisregistraties. Dit kan met BAG Digilevering.

BAG-gegevens raadplegen via webservice

Met een webservice kunt u gegevens uit de Landelijke Voorziening BAG vanuit uw eigen software raadplegen. Zo beschikt u altijd over de meest actuele gegevens. Het product BAG Bevragen is kosteloos voor overheden, bedrijven betalen geringe verstrekkingskosten. De BAG Web Map Service en de Web Feature Service zijn voor iedereen kosteloos toegankelijk en onderdeel van Publieke Dienstverlening Op de Kaart.

BAG Bevragen

U kunt alle gegevens van objecten uit de BAG via uw eigen software raadplegen. Uw systeem in directe verbinding met de LV BAG met BAG Bevragen

BAG Web Map Service

Kaartbeelden met BAG-informatie opvragen, zoals pandcontouren en locaties van adresseerbare objecten met BAG Web Map Service (WMS).

BAG Web Map Tilling Service

Snel kaartbeelden met actuele BAG-informatie opvragen zoals pandcontouren en woonplaatsen met de BAG Web Map Tiling Service (WMTS).

BAG Web Feature Service

Op ieder gewenst moment administratieve gegevens van BAG-objecten oproepen uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen met de BAG Web Feature Service (WFS)

INSPIRE Adressen

Adressen volgens Europese INSPIRE richtlijnen bekijken of downloaden met INSPIRE Adressen.

INSPIRE Gebouwen

Gebouwen en bouwwerken volgens Europese INSPIRE richtlijnen bekijken of downloaden met INSPIRE Gebouwen.

BAG Linked Data

U kunt onder andere opslag in de cloud en overbodige opslag van data voorkomen en informatie van de BAG linken via het adres met BAG Linked Data .

BAG API

U kunt onder andere verschillende datasets aan elkaar koppelen, de BAG bevragen via verschillende zoekingangen (bijvoorbeeld op pand, vbo en dergelijke) met de BAG API .

Locatieserver

Zoekservice in PDOK (Publieke Dienstverlening Op de Kaart) voor BAG data zoals een adres, straat, woonplaats etc.: de Locatieserver

BAG testbestanden

Bekijk de testbestanden van de producten BAG Extract en BAG Compact. Ook voorbeeldberichten van BAG Bevragen kunt u hier raadplegen met BAG testbestanden.

BAG producten in XML-formaat

BAG Extract, BAG Compact en de gegevens die u opvraagt via de webservices BAG Bevragen en BAG WFS worden geleverd in het bestandsformaat XML. Dit maakt het mogelijk om gegevens uit de BAG te koppelen aan andere gegevens.

BAG Gebruikerservaringen

Lees de ervaringen van organisaties die u voorgingen met het toepassen van gegevens op de pagina BAG toepassingen.

BAG vraag en antwoord

In het document BAG vraag en antwoord vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. 

Vragen?

​Voor al uw vragen over de Basisregistratie Adressen en Gebouwen kunt u contact opnemen met de Klantenservice BAG