BAG afnemers

Gegevens uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) zijn essentieel voor een goede dienstverlening van de overheid. Ze zijn van groot belang voor openbare orde en veiligheid, bestrijding van fraude en bij de voorbereiding van nieuw beleid.

Daarnaast zijn de BAG-gegevens ook interessant voor:

  • Energiebedrijven: gebruik van gegevens uit de BAG voor assetmanagement 
  • Woningcorporaties: gebruik van gegevens uit de BAG voor vastgoedbeheer en beleidsontwikkeling
  • Banken, postorderbedrijven, nutsbedrijven en andere organisaties met veel klanten: gebruik van gegevens uit de BAG voor het verbeteren van de kwaliteit van klantenbestanden
  • Verzekeringsmaatschappijen: gebruik van gegevens uit de BAG voor risicoberekening en schade-afhandeling aan vastgoedobjecten 
  • Leveranciers van geo-informatie en adressenbestanden: gegevens uit de BAG verrijken door ze te combineren met andere informatie.

Informatie voor afnemers

Bij het Kadaster kunt u gegevens uit de Landelijke Voorziening Basisregistraties Adressen en Gebouwen (LV BAG) opvragen. We bieden hiervoor verschillende producten aan. 

Ga naar BAG producten

Eventuele onjuistheden in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) kunnen teruggemeld worden.

Ga naar BAG terugmelden

De Basisregistratie Adressen en Gebouwen is niet statisch. Ontwikkelingen in beleid, informatiebehoefte en technologie zorgen voor aanpassingen.

Bekijk de BAG releases

Gewijzigde wet BAG

Van 1 juli 2018 treedt de gewijzigde wet BAG in werking. Meer informatie over de wijzigingen in de Wet bag vindt u op de pagina BAG 2.0. De gewijzigde wet heeft gevolgen voor de producten van de LV BAG. De verwachting is dat in het najaar van 2018 meer informatie beschikbaar komt over de wijzigingen in de producten. Onder andere via de BAG nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden.

Blijf op de hoogte 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen rondom BAG? Meld u dan aan voor de BAG nieuwsbrief

LinkedIn

Praat mee en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen via de groep 'BAG Afnemers' op LinkedIn. Deze netwerkgroep is bedoeld voor iedereen die nu of in de toekomst gebruik maakt van BAG-gegevens.

Documentatie

Op de pagina BAG documentatie vindt u de nu geldende documentatie voor de Landelijke Voorziening BAG.

Vragen?

Voor al uw vragen over de Basisregistratie Adressen en Gebouwen kunt u contact opnemen met de Klantenservice BAG.