Vlakkenkaart en/of Centroïdenkaart

Digitale achtergrondkaarten voor het overzichtelijk weergeven van uw data:

  • voorzien van vlakindeling op basis van bijvoorbeeld woonplaats of gemeente
  • of voorzien van de middelpunten van postcodegebieden
  • bedoeld voor gebruik in GIS

Beschrijving

Breng gegevens uit uw eigen bestanden overzichtelijk in kaart met een digitale Vlakkenkaart of Centroïdenkaart van het Kadaster.

U kunt de kaarten inlezen in een geografisch informatiesysteem (GIS) en vervolgens uw data op de kaart projecteren. De kaarten zijn beschikbaar in de bestandsformaten MID/MIF, ESRI Shape, DXF, Dbase en ASCII.

Vlakkenkaart

Op de Vlakkenkaart zijn gebieden als vlakken weergegeven. De vlakindeling kan bestaan uit:

  • woonplaatsen
  • burgerlijke gemeenten
  • kadastrale gemeenten

U kunt een Vlakkenkaart van heel Nederland of een bepaald gebied bestellen. U geeft op het bestelformulier aan van welk gebied en met welke vlakindeling u de kaart wilt ontvangen.

Centroïdenkaart

Op de Centroïdenkaart zijn de middelpunten (centroïden) van postcodegebieden (bestaande uit 4 cijfers, 4 cijfers en 1 letter of 4 cijfers en 2 letters) weergegeven. U geeft op het bestelformulier aan van welk gebied u de Centroïdenkaart wilt ontvangen.

Kaarten combineren

Beide kaarten kunt u los van elkaar gebruiken, maar ook kunt u verschillende combinaties maken van de Vlakkenkaart en de Centroïdenkaart.

Burgerlijke en kadastrale gemeentegrenzen via Web Map Service

Wilt u altijd direct kunnen beschikken over vlakkenkaarten met kadastrale en burgerlijke gemeentegrenzen? Dat kan via de Web Map Service in Kadata internet. Om gebruik te maken van de webservice hebt u een abonnement nodig op Mijn Kadaster. Hebt u al een abonnement? Neem dan contact op met uw beheerder, deze kan u toegang verschaffen. Lees meer over deze dienst bij 'Meer informatie'.

Tarieven

Vlakkenkaart

Omschrijving prijs
Per kadastrale sectie, woonplaats, kadastrale gemeente of bijblad € 1,07
Per burgerlijke gemeente € 1,07

Centroïdenkaart

 
Per postcodegebied € 1,07
Per kadastrale sectie woonplaats, kadastrale gemeente of bijblad € 1,07
Per burgerlijke gemeente € 1,07
Bestand woonplaatsen van Nederland € 240,00
Bestand burgerlijke gemeentegrenzen van Nederland kosteloos
Bestand kadastrale gemeentegrenzen van Nederland € 240,00
Bestand kadastrale sectiegrenzen van Nederland € 240,00
Bestand bijbladgrenzen van Nederland € 240,00

Het minimumbedrag van de losse leveringen is € 73,50 (geldt niet voor levering via webservice) en het maximumbedrag is € 240,00. 

Burgerlijke en kadastrale gemeentegrenzen via Web Map Service Kadata internet

Aantal maphits prijs
Tot 10.000 maphits per maand (per hit) € 0,00
Boven 10.000 maphits per maand (per hit) € 0,06
Boven 100.000 maphits per maand (per hit) € 0,03

Deze bedragen zijn vrij van btw

Bestellen

Aanvragen offerte

Vraag een offerte aan met het aanvraagformulier Vlakkenkaart en Centroïdenkaart.

Direct inzien en downloaden

Via de Web Map Service in Kadata internet kunt u kaarten met kadastrale en burgerlijke gemeentegrenzen direct opvragen. Om gebruik te maken van de webservice hebt u een abonnement nodig op Mijn Kadaster.

Levering

Levertijd na offerteaanvraag

Na ontvangst van uw aanvraag sturen wij u binnen 5 werkdagen een offerte. Zodra wij de door u getekende offerte hebben ontvangen, sturen wij u de Vlakkenkaart en/of Centroïdenkaart binnen 5 werkdagen toe per e-mail of post (cd-rom).

Levertijd via Mijn Kadaster

Via de Web Map Service in Kadata internet kunt u direct beschikken over kaarten met kadastrale en burgerlijke gemeentegrenzen. Hiervoor hebt u een abonnement nodig op Mijn Kadaster.

Meer informatie

Burgerlijke en kadastrale gemeentegrenzen via de Web Map Service

De Web Map Service toont de grenzen van burgerlijke of kadastrale gemeenten. De kaart wordt eerst op het hoogste niveau weergegeven (Nederland), vervolgens kunt u verder inzoomen.

Voordelen van de webservice

Via de webservices in Kadata internet kunt u op ieder moment informatie oproepen uit de databases van het Kadaster. Dit betekent dat u gegevens niet meer in uw eigen systeem hoeft op te slaan om ze te ontsluiten. Zo maakt u altijd gebruik van de meest recente gegevens waarover het Kadaster beschikt. Ook voorkomt u dat u een aanvraag doet waar u niet volledig gebruik van maakt.

Elk GIS-programma waarmee u een Web Map Service kunt aanroepen, kunt u gebruiken om de kadastrale en burgerlijke gemeentegrenzen op te halen. Meer over het gebruik van de Web Map Service leest u in de handleiding bij 'Documenten'.