Topografische Militaire Kaart 1850-1864

Gedetailleerde historische topografische kaart

  • gemaakt op basis van steengravures
  • fraaie vormgeving op schaal 1:50.000

Beschrijving

Tussen 1850 en 1864 verschenen de 62 kaartbladen van de Topografische Militaire Kaart van het Koninkrijk der Nederlanden (TMK). Deze kaart op schaal 1:50.000 ontving destijds veel lof door zijn fraaie vormgeving, volledigheid en betrouwbaarheid. 

De TMK is gemaakt op basis van steengravures. Als model voor de steengravures dienden de nettekeningen die tussen 1830 en 1850 werden gemaakt. De TMK is uitgevoerd in zwart-wit in de zogenaamde Bonne-projectie.

Door de gedetailleerde weergave is deze historische kaart bij uitstek een bron van informatie voor de bestudering van het 19-eeuwse, voor-industriële Nederlandse landschap. 

Tarieven

Soort levering Prijs per blad
Kaart op papier (ongevouwen) € 10,95
Digitale kopie  € 24,50

 Deze bedragen zijn vrij van btw. De verzendkosten bedragen € 3,80.

Bestellen

Kopieën van de kaartbladen van de Topografische Militaire Kaart kunt u bestellen in de webwinkel Topografische kaarten Kadaster.

De Topografische Militaire Kaart kunt u ook op afspraak inzien aan de balie van het Kadasterkantoor in Zwolle. Wij verzoeken u eerst een afspraak te maken met behulp van dit formulier.

Levering

Na ontvangst van uw bestelling sturen wij u de kopie(en) binnen 5 werkdagen toe per post. Hebt u gekozen voor een digitale versie (TIFF-bestand)? Dan ontvangt u een link, zodat u de kaarten kunt downloaden. U kunt ook kiezen voor levering op dvd/cd-rom.

Het formaat van de afzonderlijke kaartbladen bedraagt (inclusief randinformatie) 85 x 57 centimeter.