Tienduizendste melding BAG ontvangen op Terugmeldsysteem (TMS)

Op 14 september is de 10.000ste terugmelding binnengekomen in het Kadaster terugmeldsysteem via de BAG Viewer.

Vanaf 1 november 2017 kunnen gemeenten alle meldingen die vanaf dat moment met de BAG viewer zijn ingediend, inzien en afhandelen in Mijn Kadaster. Afgelopen september zijn we de grens van 10.000 meldingen gepasseerd. 

Laagdrempelig

De terugmelder van de 10.000ste terugmelding heeft het proces als positief ervaren: "Het terugmeldsysteem is niet alleen simpel te gebruiken. Het is ook zeer laagdrempelig. Een aantal fouten in de BAG waren mij al jaren bekend en met het nieuwe systeem waren de correcties binnen een paar minuten doorgegeven vanaf de bank thuis. Een kleine verrassing was wel dat de melding bijna integraal in de BAG Viewer verscheen. Het mooie is dat we op deze manier samen ervoor kunnen zorgen dat de informatie in de BAG klopt."

Verbetering van kwaliteit

De gemeente Apeldoorn heeft zonder het te weten de 10.000ste terugmelding afgehandeld. Zij zijn blij te zien dat er meer correcties doorgegeven worden door het terugmeldproces: "Het is mooi te zien dat er meer terugmeldingen gedaan worden, dit draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van onze registratie. Hopelijk gaan ook de burgers in de toekomst meer en meer de weg naar het terugmelden vinden."

Hebt u een fout geconstateerd, geeft het direct door via de BAG viewer 

Meer informatie over het terugmeldproces