Releasebericht LV WOZ 12 maart 2020

Implementeren Digikoppelingstandaard Massale bevraging en GDS2, nieuwe status RapportageApp.

Implementeren Digikoppelingstandaard Massale bevraging en GDS2

Na het stellen van een Massale bevraging worden de aangemaakte informatiebestanden klaargezet op onze downloadservice, GDS2. U als gebruiker ontvangt van ons het XML-bericht </a:BestandenlijstOpvragenResultaat> met daarin de downloadlink naar uw bestand op GDS2. Wij bleken in dit bericht niet te voldoen aan de Digikoppelingstandaard.

In de Koppelvlakstandaard Grote Berichten voor Digikoppeling  staat in hoofdstuk 3.2 Metadata XML Schema Definitie op pagina 10 beschreven dat er een koppelstreep moet staan in datareferences, nu data-references. Voorheen ontbrak deze koppelstreep in onze berichten.

Voortaan zien deze regels er als volgt uit:  

<e:digikoppeling-external-data-references profile="digikoppeling-gb-1.0">

En

</e:digikoppeling-external-data-references>

Nieuwe status RapportageApp

Wanneer u een rapportage aanvraagt in de RapportageApp dan kunt u in het menu ‘Raadplegen’ de status van uw aanvraag inzien. Wij hebben nu de status ‘Bezig’ toegevoegd. Dit toont een extra stap in het proces waarbij voorheen de status van de rapportage op ‘Ingepland’ bleef staan totdat werd aangegeven dat de rapportage ‘Klaar’ was. Is de status van uw Rapportage nu ‘Bezig’ dan betekent dit dat wij bezig zijn met de verwerking van uw aanvraag.