Nieuw zegelcertificaat vervangt beroepscertificaat van bewaarder

Vanaf 25 september 2019 gebruikt de bewaarder voor Web-ELAN een zegelcertificaat voor ondertekening van uitgaande berichten als BVO en BVI. Het zegelcertificaat wordt geleverd door Digidentity.

Wat moet u doen voor de overstap op zegelcertificaten?

  • Als het zegelcertificaat al bekend is in uw systeem dan hoeft u niets te doen.
  • Krijgt u de volgende melding: “Er zijn problemen opgetreden met de handtekening”. Dan moet u het root-certificaat van Digidentity nog downloaden en toevoegen aan uw systeem. Dit heeft geen invloed op het indienen van uw stukken. Download het root-certificaat en de handleiding voor het installeren

Einddatum geldigheid

Op 25 oktober vervalt de geldigheid van het huidige beroepscertificaat waarmee de uitgaande berichten, zoals de bewijzen van ontvangst en inschrijving (BVO en BVI), worden ondertekend.

In lijn met de Europese regelgeving voor digitale handtekeningen (eIDAS) en de uitkomsten van de consultatie van de software leveranciers gebruiken wij vanaf 25 september zegelcertificaten voor ondertekening.

Vragen en meer informatie

U kunt met vragen bij uw eventuele software leverancier terecht of bij ons via 088-183 35 00. Alle informatie over de zegelcertificaten vindt u op de pagina Web-ELAN.