Netwerktekening vervaardigen

Bij de registratie van een (leiding)netwerk moet een tekening van het netwerk als bijlage bij de akte worden ingeschreven. Deze netwerktekening kan het Kadaster voor u maken.

Beschrijving

Een netwerktekening geeft de ligging van een netwerk (zoals een telecomnetwerk of gasleiding) weer op de kadastrale kaart. Bij de registratie van een netwerk in de openbare registers van het Kadaster, moet deze netwerktekening als bijlage bij de akte worden ingeschreven. Het Kadaster kan deze netwerktekening maken of een bestaande netwerktekening voor u actualiseren.

Wat moet u aanleveren?

Om een netwerktekening te kunnen maken of actualiseren, heeft het Kadaster een digitaal vectorbestand van de hartlijn van het netwerk nodig. Deze voegt u als bijlage bij uw offerteaanvraag. Bij 'Specificaties' leest u aan welke eisen het bestand moet voldoen. Meer informatie vindt u in de Handleiding Kadastrale registratie netwerken bij 'Documenten'.

Wat ontvangt u?

U ontvangt de netwerktekening zowel digitaal (pdf) als analoog (plot). De tekening wordt vervaardigd op schaal 1:5.000. De kadastrale kaart aan weerszijden van de hartlijn van het netwerk is minimaal 250 meter breed. Kleine netwerken worden op 1 kaart afgebeeld, grotere netwerken beslaan soms meerdere kaarten. In dat geval ontvangt u ook een overzichtstekening.

In depotname netwerktekening

Zorg ervoor dat u de vervaardigde netwerktekening binnen 6 maanden vanaf de datum van afgifte bij het Kadaster in depot geeft. 2 maanden voordat de geldigheidsdatum van de netwerktekening verstrijkt, ontvangt u van ons per e-mail een melding. Meer over in depotname leest u bij Netwerkaanduiding vaststellen en in depotname netwerktekening.

Tarieven

Omschrijving  prijs

Netwerktekening controleren

 
Behandelingskosten, per aanvraag € 196,00
Per tekening (per plot) € 38,00

Netwerktekening vervaardigen

 
Behandelingskosten, per aanvraag € 196,00
Per tekening (per plot) € 38,00
Per afgebeelde hectare kadastrale kaart € 0,11

Actualiseren ingeschreven netwerktekening

 
Behandelingskosten, per aanvraag € 196,00
Per tekening (per plot) € 38,00

Actualiseren nog niet in depot gegeven netwerktekening

 
Behandelingskosten, per aanvraag € 196,00
Per tekening (per plot) € 38,00

Deze bedragen zijn vrij van btw

 

Bestellen

Vraag een offerte aan voor het laten vervaardigen of actualiseren van een netwerktekening met het aanvraagformulier Netwerktekening. De netbeheerder of een notaris kan de aanvraag doen.

Wat moet u bijvoegen?

  • een digitaal vectorbestand van de hartlijn van het netwerk in GIS-formaat. Deze voegt u als bijlage bij uw offerteaanvraag. Bij 'Specificaties' leest u aan welke eisen het bestand moet voldoen.

Specificaties

Aanleveren hartlijn

Om een netwerktekening te kunnen vervaardigen en actualiseren heeft het Kadaster een digitaal vectorbestand van de hartlijn van het netwerk nodig. Dit bestand voegt u in GIS-formaat bij de offerteaanvraag. In het bestand moet de ligging van het netwerk zijn vastgelegd met coördinaten en lijnverbanden die passen in het coördinatenstelsel van het Kadaster (RD-stelsel). Het bestandsformaat mag zijn: MID/MIF, TAB, Shape, DGN, DWG of DXF (versie 12 tot en met 14). Het is belangrijk dat u alleen de hartlijn van het netwerk levert, zonder topografische achtergrond of overbodige objecten.

Levering

Na ontvangst van uw aanvraag sturen wij u een offerte. Zodra wij de door u getekende offerte hebben ontvangen, sturen wij u de netwerktekening binnen 10 werkdagen (of binnen de met u afgesproken termijn) toe.

U ontvangt de netwerktekening zowel digitaal (in pdf-formaat per e-mail of op cd-rom) als analoog (plot). U kunt ook aangeven de tekening zelf te willen plotten. In dat geval ontvangt u alleen het digitale pdf-bestand.