Met SPARQL de BAG bevragen? Volg ons webinar!

Nieuwsgierig naar hoe u SPARQL gebruikt om informatie uit de BAG te halen? Meld u dan aan voor ons webinar op 21 maart van 15.00 tot 15.30 uur.

Wist u dat het Kadaster steeds meer datasets publiceert als Linked Data? Een voorbeeld daarvan is de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Met Linked Data kunt u de datasets rechtstreeks bevragen met behulp van de taal SPARQL.

Doel en inhoud webinar

In de webinar leert u vragen te stellen aan de BAG, bijvoorbeeld: “Geef me alle panden in Arnhem die vóór 1960 gebouwd zijn en waar een sloopvergunning voor is verleend." Ook komt aan bod:

  • korte introductie in Linked Data
  • hoe het Kadaster Dataplatform open datasets publiceert
  • opstellen van een eerste SPARQL query uit de BAG

Snapt u iets niet of wilt u meer weten? Dan kunt u tijdens de webinar uw vragen stellen aan onze experts: Wouter Beek en Erwin Folmer.

Enige voorkennis is prettig

Om de webinar goed te kunnen volgen, is het prettig dat u enige ervaring heeft met query talen, data science en programmeren.

Aanmelden en vragen

Zodra u zich hebt aangemeld, ontvangt u een bevestiging. Enkele dagen voor de webinar krijgt u een link om in te loggen. Voor vragen kunt u bellen naar 088 - 183 45 00.

Aanmelden webinar Met SPARQL de BAG bevragen

Meer informatie

Hebt u andere vragen over de BAG of bent u benieuwd welke open data het Kadaster nog meer biedt? Kijk dan op de pagina Open data Kadaster op een rij.