Kadaster viert 10 jaar Ruimtelijke plannen op Provero Congres

Op 13 mei 2009 om 13.08 uur werd door de gemeente Gennep het eerste ruimtelijke plan geladen in Ruimtelijkeplannen.nl. Sindsdien groeide het online loket naar bijna 72.000 plannen.

Ruimtelijkeplannen.nl ondersteunt de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Sinds 2009 zijn gemeenten, provincies en het Rijk wettelijk verplicht om alle ruimtelijke plannen digitaal te ontsluiten.

Ruimtelijke plannen in een oogopslag zichtbaar

In Ruimtelijkeplannen.nl worden ruimtelijke plannen als 1 beeld weergegeven. Hierdoor is het in een oogopslag duidelijk welke plannen er voor een bepaald gebied gemaakt zijn. Het landelijke portaal is voor iedereen benaderbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Provero Congres 2019 op 23 mei

Tijdens het jaarlijkse Provero Congres in de Reehorst in Ede staat de digitale kant van het Omgevingsrecht centraal. De komst van de Omgevingswet en het Digitale stelsel (DSO) dat deze wet gaat ondersteunen zijn de kernthema’s op donderdag 23 mei. Er zijn workshops over wet- en regelgeving, voorbeeldinstrumenten, DSO en transitie en er is een bedrijvenmarkt.  Organisaties en bedrijven die actief zijn binnen het werkveld van de fysieke leefomgeving presenteren zich hier.

Ontmoet het Kadaster tijdens het congres

Ook het Kadaster is op de bedrijvenmarkt aanwezig. In onze stand presenteren we producten en geven informatie over Omgevingsdocumenten, DSO viewer en de vernieuwde keuzehulp in Ruimtelijkeplannen.nl.  Daarnaast verzorgen we de workshops ‘Ruimtelijkeplannen is vernieuwd: kwaliteitsdashboard en nieuwe Viewer’  en ‘Transitie van Wro naar Omgevingswet en de DSO viewer Regel en Kaart’. Natuurlijk is er tijdens het congres ook aandacht voor het 10-jarig jubileum van Ruimtelijkeplannen.nl.

Programma en aanmelden

Het volledige programma en het aanmeldformulier vindt u op de website van het Provero Congres 2019.