Inzages in de Basisregistratie Kadaster vernieuwd

Het afgelopen halfjaar zijn de inzages in de Basisregistratie Kadaster (BRK) vernieuwd. Kandidaat-notaris Edwin Lotz is positief. En heeft tegelijkertijd nog een verbetersuggestie.
Kandidaat-notaris Edwin Lotz

Inzages in de BRK bevatten informatie over objecten, hypotheken en personen. Bij de vernieuwing ervan hebben onze klanten meegedacht. We hebben onder andere de rechten overzichtelijker weergegeven, zeker als er sprake is van complexe situaties. Ook is er nu een betere koppeling met de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) en hanteren wij dezelfde schrijfwijze bij adressen. Een deel van de vernieuwde producten heeft een nieuwe naam gekregen. Daarnaast hebben alle producten nu de Kadaster-huisstijl.

Ervaring 

De vernieuwde inzages zijn door kandidaat-notaris Edwin Lotz van Ten Berge notarissen uit Nijmegen positief ontvangen. Lotz: “Ons kantoor heeft een brede adviespraktijk en daardoor soms te maken met complexe tenaamstellingen van kadastrale percelen. Doordat de gestapelde rechten nu genummerd worden weergegeven is de samenhang goed zichtbaar. Daarnaast worden ook de aantekeningen op de percelen en de rechten duidelijker weergegeven.” Hij heeft nog wel een verbetersuggestie: “Als de oppervlakte in zowel are als vierkante meter zou worden vermeld, is dit voor iedereen praktischer.”

Lees het volledige artikel