Hypotheekinformatie

Hypotheekinformatie geeft u inzicht in de hypotheken en mogelijke beslagen die op een kadastraal perceel of appartement zijn geregistreerd. Hypotheekinformatie kan u helpen: 

  • bij onderhandelingen over de vraagprijs
  • als u zich oriënteert op een woning

Beschrijving

Met Hypotheekinformatie staat u sterker bij onderhandelingen over de aankoopprijs van een huis. 

Hypotheekinformatie bevat:

  • informatie over de hypotheekverstrekkers en/of beslagleggers
  • de datum van inschrijving van de huidige hypotheek bij het Kadaster
  • de waarde waarvoor de hypotheek is afgesloten* 

* Hypotheekinformatie bevat geen informatie over de huidige waarde van het perceel. De waarde waarvoor de hypotheek is ingeschreven, kan afwijken van de daadwerkelijke waarde of de huidige waarde. Wij houden bijvoorbeeld geen aflossingen bij.

Gegevens van vóór 1995

Vraagt u informatie op over een hypotheek die is ingeschreven vóór 1995? Dan ontvangt u alleen een verwijzing naar de akte waarin de hypotheekgegevens vermeld staan. Met het deel en nummer kunt u vervolgens een kopie van de hypotheekakte opvragen. In de akte vindt u de gevraagde hypotheekinformatie.

Tarieven

Hypotheekinformatie Prijs
per object € 2,95
per post (gewaarmerkt exemplaar) per object  € 18,95

Deze bedragen zijn vrij van btw. 

Bestellen

U kunt Hypotheekinformatie via Kadaster-on-line of KIK Inzage afnemen. Hiervoor is een abonnement op Mijn Kadaster nodig. Lees meer hierover op de pagina BRK Inzage.

Officieel bewijsstuk nodig?

Onze hypotheekinformatie is niet gewaarmerkt. Hebt u een officieel bewijsstuk nodig van de kadastrale gegevens van een perceel, bijvoorbeeld bij een geschil of voor een subsidieaanvraag? Dan bestelt u een gewaarmerkt exemplaar. Verzending hiervan gaat per post.

 

Levertijd

Het product Hypotheekinformatie is direct leverbaar via Kadaster-on-line of KIK-inzage.

Voor gewaarmerkte producten, producten aangevraagd via het bestelformulier of producten die niet direct leverbaar geleverd kunnen worden, geldt een levertijd van 2 werkdagen.