Hypotheekinformatie

Hypotheekinformatie geeft u inzicht in de hypotheken en mogelijke beslagen die op een kadastraal perceel of appartement zijn geregistreerd. Hypotheekinformatie kan u helpen: 

  • als u zich oriënteert op een nieuwe woning;
  • bij onderhandelingen over de vraagprijs.

Beschrijving

Hebt u een nieuw huis op het oog? Met Hypotheekinformatie staat u sterker bij onderhandelingen over de aankoopprijs van een huis. 

Hypotheekinformatie bevat:

  • informatie over de hypotheekverstrekkers en/of beslagleggers
  • de datum van inschrijving van de huidige hypotheek bij het Kadaster
  • de waarde waarvoor de hypotheek is afgesloten* 

* Hypotheekinformatie bevat geen informatie over de huidige waarde van het perceel. De waarde waarvoor de hypotheek is ingeschreven, kan afwijken van de daadwerkelijke waarde of de huidige waarde. Wij houden bijvoorbeeld geen aflossingen bij.

Gegevens van vóór 1995

Vraagt u informatie op over een hypotheek die is ingeschreven vóór 1995? Dan ontvangt u alleen een verwijzing naar de akte waarin de hypotheekgegevens vermeld staan. Met het deel en nummer kunt u vervolgens een kopie van de hypotheekakte opvragen. In de akte vindt u de gevraagde hypotheekinformatie.

Officieel bewijsstuk nodig?

Onze hypotheekinformatie is niet gewaarmerkt. Hebt u een officieel bewijsstuk nodig van de kadastrale gegevens van een perceel, bijvoorbeeld bij een geschil of voor een subsidieaanvraag? Dan gebruikt u het bestelformulier. Hierop kunt u aangeven dat u een gewaarmerkt exemplaar wilt ontvangen.

Tarieven

Omschrijving Prijs
Hypotheekinformatie via Mijn Kadaster of webwinkel, per object € 2,60
Hypotheekinformatie per e-mail, per object € 15,90
Hypotheekinformatie per post, per object  € 17,90

Deze bedragen zijn vrij van btw. 

Bestellen

Op basis van een adres of postcode en huisnummer

De goedkoopste en snelste manier: bestellen via onze webwinkel. U betaalt met iDeal of uw credit card. U ontvangt direct per e-mail een link waarmee u uw bestelling kunt downloaden.

U kunt Hypotheekinformatie ook bestellen via het online formulier. Dit is beduidend duurder dan bestellen via onze webwinkel. Wij sturen u het product binnen 2 werkdagen toe. Bestellen via het online formulier is noodzakelijk als u een gewaarmerkt exemplaar wilt ontvangen.

Op basis van een kadastrale aanduiding

Hebt u geen adres maar wel een kadastrale aanduiding van het perceel? Dan kunt u Hypotheekinformatie uitsluitend bestellen via het online formulier. Wij sturen u het product binnen 2 werkdagen toe. 

Klanten met een abonnement kunnen Hypotheekinformatie via Mijn Kadaster afnemen. Log in op Mijn Kadaster en ga naar Kadaster-on-line.

Voor aanbieders van stukken is Hypotheekinformatie beschikbaar via KIK-Inzage. Meer informatie over KIK

Instructiefilmpje

Dit instructiefilmpje helpt u op weg bij het bestellen van Hypotheekinformatie in Mijn Kadaster. 

Levering

Levertijd via de webwinkel

Na ontvangst van uw betaling ontvangt u direct per e-mail een link waarmee u uw bestelling kunt downloaden.

Levertijd via het bestelformulier

Na ontvangst van uw bestelling sturen wij u Hypotheekinformatie binnen 2 werkdagen per post of per e-mail toe.

Levertijd via Mijn Kadaster

U kunt Hypotheekinformatie direct inzien en downloaden via Kadaster-on-line. U kunt ook kiezen voor een levering per e-mail. Hiervoor hebt u een abonnement nodig op Mijn Kadaster.