Hoogtekaart

Op de Hoogtekaart ziet u per hectare de hoogte van het landschap. Goed te gebruiken:

  • bij historisch onderzoek
  • als studiemateriaal

Beschrijving

Op de Hoogtekaart op schaal 1:10.000 is per hectare de hoogte van het terrein ten opzichte van het Normaal Amsterdams Peil (NAP) weergegeven. De hoogtegetallen zijn afgerond op decimeters. De kaart is uitgevoerd in zwart-wit.

De hoogtepunten op de Hoogtekaart van Nederland zijn ingewonnen in de periode 1942 - 1983. De hoogtekaarten kwamen tot stand in samenwerking met de Meetkundige Dienst van Rijkswaterstaat. De Hoogtekaart is vervaardigd tussen ca. 1960 en 1985. Vanaf die tijd zijn de ondergrond en de hoogtegegevens niet meer geactualiseerd. 

Digitale of papieren kopieën

Van de kaartbladen van de Hoogtekaart kunt u digitale of papieren kopieën bestellen. Om te zien welke kaartbladen u nodig hebt, kunt u gebruik maken van de bladwijzer van de Topografische kaart 1:10.000. Deze vindt u bij 'Documenten'. Vermeld op het bestelformulier duidelijk van welke kaartbladen u een kopie wilt ontvangen.

Tarieven

Omschrijving Prijs
per kaart € 10,95
digitale kopie € 24,50

Deze bedragen zijn vrij van btw. De verzendkosten bedragen € 3,80. 

Documenten

Om te zien welke kaartbladen u nodig hebt, kunt u gebruik maken van de bladwijzer van de Topografische kaart 1:10.000.

Levering

Na ontvangst van uw bestelling sturen wij u de Hoogtekaart binnen 5 werkdagen toe per post. De papieren kopieën worden geleverd op A0-formaat, de digitale kopieën als TIFF-bestand (300 dpi) op cd-rom.