Geocoderen

Geocoderen koppelt x- en y-coördinaten aan adressen. Zo kunt u:

  • de adressen inlezen in een geografisch informatiesysteem (GIS)
  • nauwkeurig op een kaart weergeven waar uw klanten of abonnees gevestigd zijn

Beschrijving

In kaart brengen waar uw klanten of uw abonnees woonachtig of gevestigd zijn? Of bijvoorbeeld de ligging van monumenten weergeven op een kaart? Geocoderen voorziet adressen uit uw adressenbestand van een x- en y-coördinaat. Op die manier kunt u adressen die voor u van belang zijn, weergeven in een geografisch informatiesysteem (GIS). Zo kunt u de plaats van de adressen nauwkeurig aangeven op de kaart van Nederland.

Hebt u liever alle adressen in een bepaalde postcode of gemeente inclusief x- en y-coördinaat? Dan is Adrescoördinaten Nederland een goed alternatief.

Tarief

Geocoderen, kosten per adres: € 0,01

  • Het minimumbedrag van uw bestelling is € 73,50
  • Het maximumbedrag van uw bestelling is € 640,00

Coördinaten via webservices Kadata internet, kosten per adres: € 0,01. 

Deze bedragen zijn vrij van btw

Bestellen

Een offerte voor Geocoderen vraagt u aan met het aanvraagformulier Geocoderen. De adressen die u wilt laten voorzien van een x- en y-coördinaat neemt u op in een Excel-bestand en voegt u bij uw aanvraag. De adressen moeten voorzien zijn van een postcode die uit 4 cijfers en 2 letters bestaat. Ook moeten de adressen het huisnummer en eventueel de huisnummertoevoeging bevatten.

Coördinaten via webservices Kadata internet

Coördinaten kunt u ook opvragen via de webservice Coördinaten in Kadata internet. Om gebruik te maken van de webservice hebt u een abonnement nodig op Mijn Kadaster. Hebt u al een abonnement? Neem dan contact op met uw beheerder, deze kan u toegang geven. Lees meer over de webservices bij  'Meer informatie'.

Levering

Na ontvangst van uw aanvraag sturen wij u binnen 5 werkdagen een offerte. In de offerte is het aantal adressen vermeld waar we een x- en y-coördinaat aan kunnen toevoegen. Zodra wij de door u getekende offerte hebben ontvangen, sturen wij u het aangevulde adressenbestand binnen 5 werkdagen toe. Het bestand kunnen we leveren in de bestandsformaten MID/MIF, Shape, DXF, ASCII en Excel.

Meer informatie

Voordelen van coördinaten via de webservice

Via de webservices in Kadata internet kunt u op ieder moment informatie oproepen uit de databases van het Kadaster. Dit betekent dat u gegevens niet meer in uw eigen systeem hoeft op te slaan om ze te ontsluiten. Zo maakt u altijd gebruik van de meest recente gegevens waarover het Kadaster beschikt. Ook voorkomt u dat u een aanvraag doet waar u niet volledig gebruik van maakt.

Voor het gebruik van de webservice Coördinaten is geen GIS-programma nodig. U kunt de webservice gebruiken vanuit zowel desktop- als webapplicaties. Meer over het gebruik van de webservice leest u in de handleiding bij 'Documenten'.