Digitale kadastrale kaart

De kadastrale kaart voor zakelijk gebruik in geografische informatiesystemen (GIS). De Digitale kadastrale kaart toont de ligging van kadastrale percelen ten opzichte van de omgeving. Op de Digitale kadastrale kaart ziet u:

 • de kadastrale perceelsgrenzen
 • perceelnummers
 • de belangrijkste bebouwing
 • straatnamen en huisnummers

Beschrijving

De Digitale kadastrale kaart is bedoeld voor zakelijke gebruikers. De kaart is geschikt voor gebruik in geografische informatiesystemen (GIS).

Bent u particulier? Dan is het product Digitale kadastrale kaart niet geschikt voor u. U kunt de Kadastrale kaart bestellen in onze webwinkel.

De Digitale kadastrale kaart kunt u gebruiken om de ligging van kadastrale percelen ten opzichte van de omgeving te tonen. Op de kaart staan geen exacte grenzen en maten en die kunt u hier ook niet uit afleiden. De oppervlakte van de percelen, vastgesteld door een landmeter, leveren wij in bestanden bij de kaart mee. De kaart toont altijd de situatie van de laatste dag van de afgelopen kalendermaand.

Let op: in delen van Nederland zijn gebouwen en straatnamen niet helemaal actueel. We werken aan een oplossing hiervoor. De oorzaak hiervan ligt in de vervanging van de bron van de Digitale kadastrale kaart. Op dit moment nemen wij de gegevens nog over uit de Grootschalige Basiskaart Nederland (GBKN). De GBKN vervangen we door de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Als gevolg hiervan zullen sommige gebouwen niet meer worden weergegeven.

Bestandsformaten

De Digitale kadastrale kaart is in PDOK als open data beschikbaar in GML formaat. Daarnaast zijn onderstaande formaten beschikbaar als maatwerk (aan het leveren van deze formaten zijn kosten verbonden, voor de data worden geen kosten in rekening gebracht):

 • ESRI shape
 • DXF
 • MapInfo MID/MIF
 • MapInfo TAB

Sinds juni 2016 is de Digitale kadastrale kaart ook beschikbaar als Linked Open Data en via API. Klik hier voor meer informatie.

Tarieven

Digitale Kadastrale Kaart als open data

Levering via PDOK Prijs
De digitale kadastrale kaart is kosteloos beschikbaar via PDOK € 0,00

Levering voor klanten met een abonnement op Mijn Kadaster

Soort levering Prijs
Levering per post of per e-mail € 192,00
Extra leveringen bij bestaand abonnement € 192,00
Herleveringen van eerder geleverd bestand op verzoek van de klant € 192,00
Herleveringen van eerder geleverd bestand op initiatief van het Kadaster € 0,00

Levering via Kadata Internet

Soort levering Prijs per perceel
Direct downloaden klein gebied (maximaal 500 percelen) € 0,10

Digitale kadastrale kaart via Webservice Kadata internet 

Aantal maphits per maand Prijs per hit
tot 10.000 € 0,00
boven 10.000 € 0,06
boven 100.000 € 0,03

Deze bedragen zijn vrij van btw. 

Bestellen

Bestanden kosteloos bekijken en downloaden via PDOK

 • De Digitale kadastrale kaart is kosteloos beschikbaar in PDOK. U hebt hier de beschikking over een Web Map Service, Web Feature Service en een downloadomgeving.

Direct downloaden of via de webservice

Hebt u een abonnement op Mijn Kadaster? Dan kunt u de Digitale kadastrale kaart op de volgende manieren bestellen:

 • direct downloaden (kleinere gebieden)
  Bent u op zoek naar een digitale kadastrale kaart van een klein gebied (maximaal 500 percelen)? Download deze dan direct via Kadata internet. Deze kaart is beschikbaar in de formaten ESRI Shape, DXF/DWG, MapInfo MID/MIF of TAB, GML en Adobe Geospatial pdf.
 • via de webservice
  Wilt u op elk gewenst moment kunnen beschikken over de meest actuele versie (bijgewerkt tot en met de laatste dag van de afgelopen kalendermaand) van de Digitale kadastrale kaart? Maak dan gebruik van de Web Map Service in Kadata internet. U moet hiervoor wel toegang krijgen tot deze service. Neem hiervoor contact op met uw beheerder van Mijn Kadaster.

Offerte voor Digitale Kadastrale Kaart in ander formaat dan GML

Wilt u de Digitale kadastrale kaart in een ander formaat dan GML? Vraag dan een offerte aan met het aanvraagformulier Digitale kadastrale kaart

Meer informatie over een abonnement op Mijn Kadaster

Levering

Via PDOK en Kadata Internet kunt u de Digitale Kadastrale Kaart direct downloaden. 

Via de webservice in Kadata Internet beschikt u op ieder gewenst moment over de meest actuele versie van de Digitale Kadastrale Kaart. 

Vraagt u een offerte aan voor de Digitale kadastrale kaart in een ander formaat dan GML? Na ontvangst van uw aanvraag sturen wij u binnen 5 werkdagen een offerte. Zodra wij de door u getekende offerte hebben ontvangen, sturen wij u de Digitale kadastrale kaart binnen 5 werkdagen toe.

Voorwaarden

Voor het gebruik van de Digitale kadastrale kaart geldt de CC-BY 4.0 licentie.